![]() |
Abdest Alırken Neler Okunur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdest Alırken Neler OkunurAbdest Alırken Okunan Dualar Neler - Abdeste başlarken eûzu besmeleden sonra Elhamdu lillahillezî ce'ale'l-mâ'e tahûran ve ce'ale'l-islâme nûra! (Suyu temiz, islamı nur kılan Allah'a hamdolsun) -Ağıza su verirken: Allahumme eskınî min havdı nebiyyike ke'sen lâ azma'u ba'dehû ebedâ (Allah'ım, bana peygamberinin havuzundan öyle bir kadeh içir ki, ondan sonra bir daha susamıyayım) - Burnuna su verirken Allahumme lâ tuharrimnî râyihate na'imike ve cinânike (Allah'ım, bana ni'metinin ve cennetlerinin kokusunu haram kılma) -Yüzünü yıkarken "Allahumme beyyid vechî bi-nûrike yevme tebyeddu vucûhun ve tesveddu vucûh (Allah'ım, bazı yüzlerin beyazlanacağı, bazı yüzlerin kararacağı günde yüzümü ağart) -Sağ kolu yıkarken Allahumme a'tınî kitabî bi yemînî ve hâsibnî hisâben yesîrâ (Allahım kitabımı sağ tarafımdan ver ve hesabımı kolaylaştır) - Sol kolu yıkarken Allahumme lâ tu"tınî kitâbî bi-şimâlî velâ min-verâ'i zahrî velâ tuhâsibnî hisâben şedîdâ (Allah'ım, kitabımı sol tarafımdan ve arkamdan verme, beni zor bir hesaba çekme) - Başı meshederken Allahumme ğaşşinî bi-rahmetike ve enzil aleyye min berakatik (Allah'ım, başımı rahmetinle ört, üzerime bereketlerini indir) -Kulakları mesederken Allâhumme'c'alnî minellezîne yestemi'ûne'l-kavle fe-yettebiûne ahseneh (Allah'ım, beni, sözü işitip sözün en güzeline uyanlardan eyle) - Boynu meshederken: Allâhumme a'tik rakabetî mine'n-nâri vehfeznî mine's-selâsili ve'l-ağlâl (Allah'ım boynumu cehennemden âzâd eyle ve beni zincirlerden, bağlardan koru) Sağ ayağı yıkarken: Allâhumme sebbit kademeyye alas-sırâtı yevme tezillu fîhi'l-akdâm (Allah'ım ayakların kayacağı günde ayaklarımı Sırat üstünde sağlam tut Sol ayağı yıkarken Allâhumme'c'al-lî sa'yen meşkûran ve zenben mağfûran ve ticâraten len tebûra (Allah'ım, bana beğenilecek bir çalışma ver, günahımı affedip makbul amel ve kârlı bir ticaret ihsan eyle) -Oruçlu değilse abdest aldığı sudan biraz içip, kıbleye karşı durup kelime-i şehadet getirmeli: Eşhedu en lâilahe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve rasûlüh (Ben şehadet ederimk ki, Allah'tan başka ilah yoktur ![]() ![]() ![]() - Ve şu duayı okumalıdır Allâhumme'şfinî bi-şifâike ve dâvini bi devâike va'sımnî mine'l-velehi ve'l-emrâdı ve'l-evca (Allah'ım, bana şifanla şifa ver, devanla deva ver ![]() - Abdestten sonra bir veya üç kez Kadr Sûresini okumak ta abdestin âdâbındandır: İnnâ enzelnâhu fî-leyleti'l-kadri ![]() ![]() ![]() ![]() (Biz O (Kur'an)'nu Kadir gecesinde indirdik ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|