Pandispanya Keki Tarifi Ve Yapılışı |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pandispanya Keki Tarifi Ve YapılışıPandispanya keki tarifi ve yapılışı keki tarifi ve yapılışı keki tarifi Klasik Sade Pandispanya (24 cm’lik kalıp için) Malzemeler: 4 Adet Yumurta, 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker, 4 Türk Kahvesi Fincanı Un, 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı, 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Paket Vanilya Klasik Kakaolu Pandispanya (24 cm’lik kalıp için) Malzemeler: 4 Adet Yumurta, 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker, 3 Türk Kahvesi Fincanı Un, 2 Yemek Kaşığı Kakao, 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı, 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Paket Vanilya Nişastalı Sade Pandispanya (24 cm’lik kalıp için) Malzemeler: 4 Adet Yumurta, 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker, 4 Türk Kahvesi Fincanı Un, 1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası, 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı, 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Paket Vanilya pandispanya Pandispanya keki tarifi ve yapılışı Nişastalı Kakaolu Pandispanya (24 cm’lik kalıp için) Malzemeler 4 Adet Yumurta, 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker, 3 Türk Kahvesi Fincanı Un, 1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası, 2 Yemek Kaşığı Kakao, 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı, 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Paket Vanilya Yoğurtlu Sade Pandispanya (24 cm’lik kalıp için) Malzemeler: 4 Adet Yumurta, 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker, 4 Türk Kahvesi Fincanı Un, 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt, 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı, 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Paket Vanilya Yoğurtlu Sade Pandispanya (18 cm’lik kalıp için) Malzemeler: 3 Adet Yumurta, 3 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker, 3 Türk Kahvesi Fincanı Un, 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt, 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı, 2 Yemek Kaşığı Kaynar Su, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Paket Vanilya Çeşitli En Leziz Pandispanya Tarifleri Yoğurtlu Kakaolu Pandispanya (24 cm’lik kalıp için) Malzemeler: 4 Adet Yumurta, 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker, 3 Türk Kahvesi Fincanı Un, 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt, 2 Yemek Kaşığı Kakao, 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ, 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Paket Vanilya Çikolatalı Pandispanya (22 cm’lik kalıp için) Malzemeler: 4 Adet Yumurta, 1 Su Bardağı Toz Şeker, 1 Su Bardağı Un, 1 Su Bardağı Yoğurt, 2 Yemek Kaşığı Kakao, ½ Su Bardağı Sıvı Yağı, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Paket Vanilya, 80 Gr Sütlü Çikolata, 80 Gr Bitter Çikolata Krem Şantili Pandispanya (24 cm’lik kalıp için) Malzemeler: 4 Adet Yumurta, 1,5 Su Bardağı Toz Şeker, 1 Paket Krem Şanti (paketin üzerindeki tarife göre hazırlanmış), 2,5 Su Bardağı Un, 1 Yemek Kaşığı Kakao, 1 Çay Bardağı Sıvı Yağı, 1 Paket Kabartma Tozu Pandispanya Yapılışı Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dakika çırpın Şeker eriyince yağı ve (yoğurtlu tarifi yapıyorsanız) yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın Toz malzemeleri (nişastalı tarifi yapıyorsanız, nişasta ile birlikte) birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur) Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin (Benim fırınım tam 1 saatte pişiriyor ve ben 55 dakikadan önce kapağını kesinlikle açmıyorum, siz fırınınızın performansına göre 45 dakikadan sonra kapağı çok az açarak kontrol edebilirsiniz) NOTLAR Pandispanyanızın yumuşacık olması için, yumurta aklarını ve sarılarını ayrı ayrı çırpmanız çok önemli Yumurta aklarını mutlaka cam kasede çırpmanız gerekiyor aksi takdirde ne kadar uğraşırsanız uğraşın, katılaşmıyor Pandispanyanıza ekleyeceğiniz sıvı malzemeleri (yoğurt, yağ, erimiş çikolata yada hazırlanmış krem şanti gibi) yumurta sarılarını şeker ile çırptıktan sonra, şeker eridiğinde ekleyin Kuru malzemeleri ayrı bir kabın içine ve mümkünse iki kez eleyin Kalıbınızı mutlaka katı yağ ile yağlayın ve üzerine un serpin Eğer kelepçeli bir kalıp kullanacaksanız kalıbın sadece alt kısmını yağlayın, kenarlarını yağlamayın (Pandispanyanız pişerken yan duvarlara tırmanacak ve yağlı olmadığı için tutunacaktır) Piştikten sonra kenarından bir bıçak ile geçerek kalıbın kelepçesini kolaylıkla açabilirsiniz Pandispanyanızı, kolaylıkla katlara ayırabilmeniz ve çok daha lezzetli olması için bir gün önceden pişirin Klasik ve nişastalı pandispanyaları, pasta yapmadan önce ılık şekerli su veya reçelli su ile ıslatın Yoğurtlu pandispanya ve krem şantili pandispanyayı ıslatmanıza gerek yok, özellikle yoğurtlu pandispanyanın kendinden nemli ve sünger gibi bir yapısı oluyor Afiyet Olsun Meleklerime Yemek blogları arasında en iyilerinden biri hünerli bayanlar’ın sahibi Müge Hüner’den alıntıdır |
|