Resimli Sultan Vahidettin Tatlısı Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Resimli Sultan Vahidettin Tatlısı TarifiSultan Vahidettin Tatlısı Tarifi Sultan Vahidettin Tatlısı , Malzemeler Yarım kg Bağdat hurması 1 kahve fincanı dövülmüş fındık içi 1 kahve fincanı dövülmüş badem içi 2 kahve fincanı tozşeker Çeyrek limonun suyu Taze kaymak Yapılışı: Hurmaları bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin Orta ateşte 5-6 dakika pişirip soğumaya bırakın Fındık, badem içi ve tozşekerin yarısını havanda dövün Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp içlerine hazırladığınız fındıklı karışımı doldurun ve servis tabağına dizin Hurmaları pişirdiğiniz suya kalan tozşekeri ve limon suyu ilave edin Şeker eriyinceye kadar orta ateşte karıştırın Şerbeti bir taşım kaynattıktan sonra hurmaların üzerine sıcak olarak gezdirin Soğuyunca taze kaymakla süsleyip servis yapın |
|