Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, hakkında, kısa, lidyalılar

Lidyalılar Hakkında Kısa Bilgi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

lidyalılar hakkında geniş bilgi, lidyalılar hakkında ansiklopedik bilgi, lidyalılar hakkında ayrıntılı bilgi, lidyalılar hakkında uzun bilgi, lidyalılar ile ilgili bilgi

1) Batı Anadolu'da Gediz ve Menderes ovalarının bulunduğu verimli topraklarda yaşamışlardır Başkent Sarde (Sard) idi
2) İlk madeni parayı bularak ticarete kolaylık sağla­mışlardır
3) Komşuları olan İyonlardan ticaretin önemini gör­düler Batı Anadolu'dan Mezopotamya'ya kadar uzanan büyük bir ticaret yolu yaptılar Kral yolu denilen bu ticaret yoluyla Mezopotamya ile Batı Anadolu arasında ticari ve kültürel faaliyetlerde bulundular
4) Ekonomik güçleri arttıkça orduya verdikleri önemi azalttılar Orduya paralı asker aldılar Bu durum askeri yapılarının zayıflamasına yol açmıştır Perslerin saldırı­sıyla bağımsızlıklarını kaybettiler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com