Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, emirleri, hakkında, milliye, tekalifi

Tekalif-İ Milliye Emirleri Hakkında Bilgi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tekalif-İ Milliye Emirleri Hakkında Bilgi

Tekalif-i Milliye Emirleri
Tekâlif-i Milliye Emirleri, Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından olan Sakarya Meydan Muharebesi öncesi ordunun ihtiyacını karşılamak ve Sakarya Savaşı'na hazırlanmak için Başkomutan Mustafa Kemal Paşa'nın kanunla kendisine verilen yasama yetkisini kullanarak yayınladığı "Ulusal Yükümlülük Emirleridir" 7 Ağustos 1921'de yayınlanmış olup toplamı on maddedir[*]Her ilçede bir tane Tekalif-i Milliye Komisyonu kurulacak[*]Halk, elindeki silah ve cephaneyi 3 gün içinde orduya teslim edecek[*]Her aile bir askeri giydirecek[*]Yiyecek ve giyecek maddelerinin %40'ına el konacak ve bunların karşılığı daha sonra geri ödenecek[*]Ticaret adamlarının elindeki her türlü giyim eşyasının %40'ına el konacak ve bunların karşılığı daha sonra geri ödenecek[*]Her türlü makineli aracın %40'ına el konacakforumsinsinet[*]Halkın elindeki binek hayvanlarının ve taşıt araçlarının %20'sine el konacak[*]Sahipsiz bütün mallara el konacak[*]Tüm demirci, dökümcü, nalbant, terzi ve marangoz gibi iş sahipleri ordunun emrinde çalışacak[*]Halkın elindeki araçlar aylık 100 km askeri ulaşım yapacaklar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com