Hamsili Pilav |
01-30-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Hamsili PilavHamsili pilav Malzemeler: 2 kilo hamsi 5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy soğan 3 su bardağı iyi cins pirinç arzuya göre 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 4-5 yemek kaşığı kuş üzümü 1 silme yemek kaşığı kadar yenibahar 1 silme yemek kaşığı tarçın tuz, karabiber 4,5 su bardağı kadar sıcak su Yapılışı: Önce pilavı hazırlayın Bunun için pirinci bir kaba alıp 2 yemek kaşığı tuz ve üstünü basacak kadar sıcak su ile ıslatıp ılınana kadar bekletin Geniş bir pilav tenceresine yağı aktarın Yemeklik doğranmış soğanı ve kullanıyorsanız fıstıkları birlikte kavurun Pirinçleri bol suda duru su çıkana kadar yıkayıp süzerek kavrulan soğana ilave edip kavurmaya devam edin Baharatları,tuz ve karabiberi, kuş üzümünü ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra 4,5 su bardağı veya biliyorsanız pirincinizin kaldırdığı kadar sıcak su ilave ederek pişirin (Pilavınız diri kalmadan tam olarak pişmiş olmalıdır) Pilav demlenirken hamsileri ayıklayın Bunun için hamsinin iç kısmını aldıktan sonra ortadaki kılçığınıda hamsiyi ayırmadan çıkarın Hepsini ayıkladıktan sonra yıkayıp süzün Hafif yağlanmış orta büyüklükteki yuvarlak, tercihen teflon tepsinizin taban kısmını tamamen kapatacak şekilde hamsileri dizin (Hamsi pişerken çekip küçüleceklerinden dolayı sıkça dizmelisiniz) Tepsinin yanlarınıda hamsiler dışarı sarkacak şekilde dizin Pilavı tepsinin ortasına döküp kalan hamsilerle üst kısmını yine sıkıca dizerek tamamen kapatın 170C dereceli fırında hamsiler iyice pişip kızarana kadar pişirin Servis tabağına ters çevirerek sıcak olarak servis yapın |
Cevap : Hamsili Pilav |
02-05-2011 | #2 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hamsili PilavHamsili Pilav Malzemeler 1 kg hamsi 2 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı çamfıstığı 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1 su bardağı sıvı yağ yeterince tuz,karabiber,tozşeker,yenibahar ve tarçın 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe göre) Kızartmak için sıvı yağ Yapılışı İnce kıydığımız soğanları,sıvı yağda çamfıstıkları ile birlikte pembeleştirelimDaha önceden tuzlu sıcak suda ıslatıp on beş dakika bekledikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri tencereye ilave edip kavuralımYeterince tuzunu ,toz şekerini,suda ıslattığımız kuşüzümlerini ince kıydığımız maydanozları ve baharatları tencereye ekleyip üzerine çıkacak kadar sıcak suyu verdikten sonra ağzı kapalı olarak pişirelim Pilav suyunu çekince altını kısıp beş dakika daha bekleyip ocaktan indirelimBalıkları temizleyip kılçıklarını çıkartalım Bir miktar tuz ekleyip karıştırdıktan sonra sıvı yağda terli yüzlü kızartalımTeflon bir tepsiye kızarttığımız balıkların yarısını sırtları tepsiye gelecek şekilde dizelim Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp hamsi dolu kaba dolduralımEn üstte de sırtları üste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip yerleştirelimAğzı kapalı olarak fırında veya çok kısık ateşte on dakika daha demlendirip servis yapalım
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|