Dört Harfli Kelime.. 'Anne..' |
12-21-2008 | #1 |
meLankoLik_asaLet
|
Dört Harfli Kelime.. 'Anne..'Şiirmiydi Şair'în anlatmak istediklerine refakat eden Yoksa satır satır nakşedilmiş bilinmezliklermi? Fırtınaların koptuğu Kaosların göturduğu Girdapların süreklediği bilinmezlikler Nereye bu gidiş Kime? Şiirler kime yazılmış Türkülerin ana teması olduğu Ahh o yürekden ilmek ilmek kopan şiirlerKelimeler pervasızca dökülmekde kalemdenGönül diliyle hakikat tohumlarının ekildiği Amacı gayesi sadece Sevdaya ulaşmak Sevda'nın sahibi olmak isteyen Yürekden dökülmüş yazıları çekmek sineye Sinemde bir Sen var Bir SenMusîki makamında bir tat dolanıyor dilime''Üşüdüm üstümü örtsene '' Efsârlar dolusu yazsam seni yine anlatamam Unuttum ellerini, sesini, sözlerini Kimlere emanet ettin acaba? Lisân-ı edeb halinde olan lısân-ı avâmdır anlatışım Ötelere çok ötelere gitmek ister sâfiyâne yüreğim Nasûh-i semûh'u dahi dinlemez olmuşum Oysa o beni senli hayata götüren olabilir Dilimde söylemek istediğim dört harfli kelime Tecdîd eylemek isterim her an Oyy benim yumuşak huylum oyy benim hasretim Sensiz leyl'ler nasıl geçer bilirmisin ? Ben bilirim Ama anlatmamAnlatsam sen duymazsın ki Sana dualarımı yolluyorum Ancak onlar ulaşabilir Dilimdesin Secdeden kalkan başım senin yokluğuna yansada ben mutluyum Sayende öğrendim hayatı Seninle çok az görüştük farkındayım ama o kısa dönemde çok şey öğrendim senden Şefkatin yegâne timsali Ben söz verdim senin gibi olmaya Senden öğrendiklerimi evlatlarıma bende öğreteceğim Keşke olsaydın demiyorum Diyemem, şirke girememBunu sende istemezsin Ahlar vahlar için çok geç artık, ah / vah edemem seni yerinde rahatsız edemem Kimileri mektup yazıyor hayatta olanlarına Ben sana kağıt parçalarıyla değil ruhumdan kopan yüreğimin sözlerini haykırıyorum sensizlikle İmkânlar buna el veriyor Bende imkâmlar dahilinde namelerimi sessiz nidalarla yolluyorumBelki doya doya demedim ama Mevla'mın huzuruna vardığımızda ben hep doya doya gözyaşlarımla na-şinası bir halde Anne anne anne anne Diyeceğim Tüm annelerin ''Anneler günü kutlu olsun'' diyorum ama seninkini kutlayamıyorum Olsun Ben sonsuzluğa erdiğimizde belkide bir çok kişiden çok daha güzel kutlarım olmaz mı? Hayal de olsa güzel bunu kurmak Çünkü orda sen olacaksın Ben sana doyacağım Şimdi gitme vakti şems-i parem, şemim Ben gelirim yine Merak etmeGelmesemde Sen de biliyorsun işte ne denli sevdiğimi, ne denli özlediğimi Sen gittiğinde sabiyye, eksik etek idim Büyüdüm Belki Mevt'ime az kaldı vuslata bürnüşüm yakındır Sus Sakın deme henüz erken Unutma Rahmet-i Hûda'dandır herşey Tek rahne'm sensin Ben sen'imSen benim adı aklıma gelince boğazımı düğümleyen Annem'sin Sen benim dört harfli kelimemsin |
|