Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Cinsellik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devlet, dul, geliyor, güvencesi, kadına

Dul Kadına Devlet Güvencesi Geliyor

Eski 08-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dul Kadına Devlet Güvencesi Geliyor

Dul kadına devlet güvencesi geliyor Dul kadına devlet güvencesi geliyor Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 150 bin yetim aileye el uzatıyor Dul eşlere sabit ücret ödenecek Kadına yönelik şiddete karşı elektronik kelepçeyi gündeme getiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’den yeni proje Bu proje eşi vefat etmiş, sosyal güvencesi olmayan kadınların mağduriyetini gidermek için yapılacak Eşinden ayrılmış kadınlar aile, hayatını yoluna koyana kadar sabit ücretle desteklenecek ve çocukları okutulacak Star gazetesine konuşan Bakan Şahin’in yeni dönemde yapacakları çalışmalarla ilgili özetle şu bilgileri verdi: HER AİLENİN BİR DESTEK UZMANI OLACAK: Sağlıkta nasıl bir dönüşüm yapıldı ve bugün her ailenin bir hekimi varsa, Aile Sosyal Destek Projesi ile her ailenin bir de sosyal destek uzmanı olacak Yüksek riskli olanlarla başlayacağız ama 74 milyonu kucaklayacak bir sisteme dönüştüreceğiz Uzmanlarca her ailenin analizi yapılacak ve o ailenin neye ihtiyacı varsa o temin edilecek Şimdiki sistemde insanlar gelip benim şuna ihtiyacım var diyor Oysa uzman sistemi hayata geçtiğinde bugün yaşadığımız birçok toplumsal soruna daha baştan, yangın çıkmadan, testi kırılmadan müdahale edebileceğiz ELEKTRONİK KELEPÇE EKİM’DE: AK Parti Kadın Kolları Başkanı olarak, milletvekili sıfatımla dünya tecrübesini yerinde inceledim İspanya’ya Avusturya’ya gittik, oradaki modelleri inceledik 4320’nin güçlendirilmesi, ailenin korunması için bir kanun teklifimiz vardı, şiddet uygulayan erkeğim evden uzaklaştırılması konusunda Zincirin zayıf halkalarını zaten tespit etmiştik Bakanlığa gelir gelmez de İçileri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve bizim bakanlığın uzmanlarıyla üçlü bir çalışma yaptık ve alt yapı zaten sağlam olduğu için üzerine eklenmesi gerekenler de ilave edildi ve sivil topluma sunulabilir hale geldi 1 Ekimde Meclis açılır açılmaz bunu yasalaştıracağız Aslında biz teknik takip dedik, elektronik kelepçeyi medya dedi Bu da kötü bir şey, görünürlüğü sağladı İspanya ve Avusturya buton sistemini, Amerika elektronik kelepçeyi kullanıyor Hangisinin bize daha uygun olduğunu tespite çalışıyoruz 150 BİN YETİM AİLEYE DEVLET DESTEĞİ: Bu ailelerin geliri 100 TL sınırında, yeşil kart imkânları düşük, çocukların eğitiminde sıkıntı var Sosyal destek alıyorlar ama düzensiz bir çalışma sistemi bu Bulundukları yerdeki kaymakamın ya da vakıf müdürünün inisiyatifine bağlılar Biz şimdi diyoruz ki, “hizmet odaklı çalışıyorsak ve bu ailenin gerçekten desteğe ihtiyacı varsa onları bu kişisel inisiyatiften kurtaralım, devlet politikası geliştirelim” Yaklaşık 150 bin aile var bu şekilde sosyal güvencesi olmayan, eşi vefat etmiş Bu kadınların durumunu düzeltmek için bu hafta projeyi üst kurula getireceğiz Eşin vefatıyla birlikte hemen sabit bir para verilecek ve ailenin bu süreci yönetebilmesi için ekonomik destek aldığı zaman planlaması yapılacak – 6 ay olabilir bu, 1 yıl olabilir Çocuklarla ilgili eğitim tedbirleri de alabileceğimiz çok önemsediğimiz bir sosyal politika üreteceğiz, icraata geçeceğiz Bunu da ilk kez size söylüyorum Etiketler: kadın hakları, kadin haklari, dul, dul ve yetim, dul ve yetim kadınlar, dul kadın, dul kadın chat, dullar, dul sohbet, dullar ile sohbet, canlı dul kadın sohbet, dul kadın sohbet odası, kadın sohbet odaları, kadınsal sorunlar, kadın uzmanı,

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com