![]() |
Deniz Aşırı Düşlerime Çıkarken |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Aşırı Düşlerime ÇıkarkenDeniz aşırı düşlerime çıkarken Derya kaptanı duruşun vardı ![]() ![]() Gamzelerinde asılı duran filikalar Can kurtaran gibi boynundaki fular Seni ilk orada görmüştüm ![]() Güllerle dans ediyordun ![]() ![]() Akşamın alacası nefeslerimde inlerken Sendin o, doğal ritminde musiki dinlerken Tılsımı bozulmasın diye, anın ![]() Bütün yorgunluğumu içime attım Ne kadar varsa ![]() ![]() ![]() * Seni ilk orada görmüştüm ![]() Çalılar arasında henüz bir gonca iken Gövdene dolanmış dört yapraklı yonca iken Koparılmayı bekliyordun, belki de ![]() Ama yolların kör düğüm ![]() ![]() Opsiyonlar dikenlerin diplerine bağlanmış Sanki, İlahi kudret emniyetini sağlamış Kimin eli uzansa, kan görüyordu toprak Ve tecavüzcnün hüsranına, Alkış tutuyordu yaprak ![]() ![]() * Seni ilk orada görmüştüm ![]() Gümüşe bezenmiş gölgeler, Gün ışığı ile cilveleşiyorken Göze hitap ediyordu endamın ![]() Gönül esiri olmaya namzetti, edanın ![]() Ne kadar çok yakın hissettim, bilsen ![]() Şarkılarına, ruhumu aşılamak için O ihtişamlı vedanın ![]() * Seni ilk orada görmüştüm ![]() Vadinin kraliçesi, soyunmuş Her şey yalan diyordu ![]() Hayat oyunmuş |
![]() |
![]() |
|