Kafdağı&Quot;Ndan Düşen Sır |
08-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kafdağı&Quot;Ndan Düşen Sırbir masal Kafdağı kızı Ruhumu okşayan mübarek sızı Gamzesinde mahzun gönlüm asılı Aşk tüter serapa nazı niyazı Bir gün menekşedir bir gün erguvan İçimde kabaran sevdadan zaman Can evine düşsem özünde yansam Kor bakışlarıyla ateşten bir an Bir nehir ruhumda tersine akan Ne bulduysa bende köpürüp yıkan Bir çığ olup her dem üstüme çöken Aşk yeleli ışık kanatsız uçan Bir yürür ardınca yüreğim yürür Gittiği yollarda gönlümü sürür Ben deyim goncadır siz deyin güldür Olmadı gönlüme bir anlık sürur İçim dışım ona dair efsane O inci tanesi odur bir tane Tavsife tasvire sığmaz gülüşü Onsuz bu şehir boş hane virane Hiç biter sanmayın ona dair düş Sevda sarayında anlık bir çöküş Bırakıp gitse de veda etmeden Dudağında ismi yakan bir öpüş Vedaında bile efsunu başka Odur iklimimde tek layık aşka Birazcık sevseydi ah beni keşke! Bilmez mi kırık kalp götürmez şaka Kafdağı masalı kirpikleri ok Ondan yana bana sabır mihnet çok Hem elif hem ebru aşkta dolunay Gönlüme saplanan altından üç ok Kafdağı kızıdır benim masalım Aşk adına değişmeyen misalim Ahularla özdeş sülünlere eş Aşk bağında odur güle emsalim |
|