Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
define, kurabiye

Define Kurabiye

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Define Kurabiye





nişasta pudra şekeri kabartma tozu ve tereyağını koyup kumlu bir doku oluşuncaya kadar karıştırın Yumurtanın akı ve sarısını ayırın (akı üzeri için gerekli) Yumurtanın sarısını ve yoğurdu ekleyip yoğurun Hamur cıvık olursa biraz daha un ekleyin ve pürüzsüz yumuşak bir hamur elde edin Hamurun ikiye bölün Yarısına kakao ekleyip yoğurun Kakaolu hamurdan küçük bir parça alıp yuvarlayın Beyaz hamurdan da aynı büyüklükte bir parça alıp avucunuzda incelterek açın (hamurun yumuşak olması bu aşamada çok işe yarıyor) Ortasına kakaolu topu koyup dikkatlice kapatın Önce çırpılmış yumurta akına sonra çekilmiş fındık yada antep fıstığına bulayın Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizip önce 175 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin Daha sonra dereceyi 150 ye düşürüp 15 dakika daha fırında tutun Kızartmadan fırından alın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.