Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çözümler, için, mutfağımız, pratik

Mutfağımız İçin Pratik Çözümler

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfağımız İçin Pratik Çözümler





Pratik çözüm önerileri

Kullanmaktan vazgeçemediğiniz bakır tencere ve kaplarınızı parlatmak için üzüm sirkesinden faydalanabilirsiniz Temiz bir bezi sirkeyle hafifçe ıslatın Bakır kabınızı sirkeli bezle ovun
Akşam işten geldiğinizde kolayca nohut fasulye gibi bakliyat yemekleri yapmak için boş zamanınızda haşlayıp buzdolabı poşetlerine kullanacağınız kadar pay edin Derin dondurucuda saklayın Yemek yapacağınız zaman çıkarıp çözülmesini beklemeden kullanın
Bakliyat ve pirinçlerin oluşan böcek ve güveleri engellemek için mutlaka ağzı kapalı cam kavanozlarda saklayın Kavanozların içine bir kaç diş kabuğu soyulmamış sarımsak atın
Kuru fasulye pişirmek için bir gece önceden suda bekletmek gerekir Eğer bir suda bekletmeyi unuttuysanız pratik bir yöntemle fasulyelerinizin yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz Kuru fasulyeyi tencereye alıp üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin Yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin Kaynadıktan sonra 5 dakika daha ocakta tutun Tencereyi ocaktan indirip fasulyeleri tencerenin içinde suyunu süzmeden 1 saat bekletin Böylece fasulyeleriniz yumuşacık olacaktır Bu yöntemi nohut kuru bakla gibi diğer bakliyatlar için de uygulayabilirsiniz
Balın şekerlenmesini önlemek ve lezzetini korumak için karanlık ve serin bir yerde saklayın Kavanozun ağzını sıkıca kapattığınızdan emin olun
Bal şekerlendiyse içi su dolu bir tencerede 2-3 dakika kaynatın Soğuttuktan sonra kullanıma hazır gelecek ve şekerlenme sorunu ortadan kalkacaktır
Balık seçerken en tazesini almak için gözlerinin parlak solungaçlarının pembe ya da kırmızı olmasına dikkat edin
Balık kızartırken evinizde oluşacak kötü kokuyu engellemek için kızartma tavasına bir dal defne yaprağı ekleyin
Balıkların pullarını kolayca temizlemek için sıcak suyun içerisinde 1-2 dakika bekletmeniz yeterlidir
Kurabiye ve bisküvilerinizin taze kalması için ağzı kapalı teneke kutuda saklayın ve içine bir miktar pirinç ekleyin Bayatlama sorunu ortadan kalkacaktır
Bayatlayan kurabiyelerinizi fırın tepsisine yerleştirip üzerine yağlı kağıt serin Fırında 1-2 dakika ısıtın Hemen tazelik kazandıklarını göreceksiniz
Mutfak dolaplarında dolaşan böcek ve karıncaları yok etmek için dolap içlerine terebentin sürün Terebentini aktarlardan kolayca temin edebilirsiniz


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.