Limonlu İslak Kek Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu İslak Kek TarifiMalzemeler: - 5 adet yumurta (oda ısısında) - 15 su bardağı toz şeker - 2 su bardağı un - 1paket vanilya - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu - ½ litre süt - 1 adet limon (suyu ve kabuklarının rendesi) - 1 poşet krem şanti - sütlü ve beyaz cikolata - hindistancevizi Yapılışı: 1 Yumurtalarla şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek ayarında 7-8 dk kadar çırpın 2 Mikseri çıkartın; vanilya kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin tahta kaşıkla karıştırın 3 Limon suyunu limon kabuklarını ve ¼ su bardağı sütü ekleyin tekrar karıştırın 4 Hamuru yaglanip unlanmis orta boy bir kelepçeli kalıba dökün 180 derece ısıtılmış fırında 40 dk kadar pişirin 5 Pişen keki fazla bekletmeden kelepçeli kalıptan çıkarınve servis yapacağınız pasta tabağına alın Kek henüz sıcakken üzerine yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk sütü dökün 6 Kalan ¼ su bardağı sütle 1 poşet krem şantiyi çırpın Oldukça yoğun kıvamlı bir şanti olacak Kek soğuduktan sonra ufak bir spatula ile (ya da benim gibi kahvaltı bıçağı ile kekin üzerine ince bir tabaka halinde şantiyi sürün (ben kenarlarına sürmedim sadece üzerini kapladım) 7 Kekin üzerine hindistan cevizi serpin Keki bu haliyle buzdolabına koyup biraz dinlendirin En güzeli 1 gece beklemesi 8 Servis sırasında beyaz ve sütlü çikolatayı benmari usulü eritin(ikisinide ayri ayri eritin) Kestiğiniz dilimlerin üzerine şeritler halinde gezdirin AFIYET OLSUN Alıntı |
|