Mantarlı Börek Tarifi(Resimli) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Börek Tarifi(Resimli)Malzemeler:3 adet yufka 2-3 yemek kaşığı çörekotu 2 yemek kaşığı margarin (tepsiyi yağlamak için) Sos için: 1 adet yumurta 1 kâse yoğurt 1 çay bardağı zeytinyağı İç harcı için: 250 gr kanlıca mantarı ya da kültür mantarı 1 adet orta boy kuru soğan yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım limon suyu Tuz Karabiber Harcın Yapılışı: 1- Mantarları bol suda yıkayın yıkadığınız mantarları küpler halinde doğrayın 2- Geniş bir tencerede suyu kaynatın içine yarım limon suyunu sıkın doğradığınız mantarları suya atın ve 10 dakika kadar haşlayın 3- Haşladığınız mantarları süzün 4- Soğanı yemeklik doğrayın Tencereye zeytinyağını alın orta ateşte yağı kızdırın ve soğanları tencereye atın Soğanı 1 dakika kadar soteledikten sonra mantarları ekleyin 5- 6-7 dakika harlı ateşte (suyunu salıp çekinceye kadar) kavurun Böreklerin Yapılışı: 1- Yoğurt yumurta ve 1 çay bardağı sıvıyağı iyice çırın yufkaların her birini 3 eşit parçaya bölün her parçanın arasına hazırladığımız karışımdan fırça yardımı ile sürün 2- Her parçanın ortasına hazırladığınız mantarlı harçtan yayın ve yufkanın kenarlarını katlayarak sarın Fırın tepsisini yağlayın 3- Böreklerin tepsiye 2’şer cm aralıklarda dizin Böreklerin üzerine kalan harçtan sürün ve çörek otu serpin 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Alıntı |
|