Kıymalı Börek Tarifi(Resimli Anlatım) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Börek Tarifi(Resimli Anlatım)Kıymalı börek nasıl yapılır? Malzemeler -5 adet yufka -300 gr kıyma -1 adet kuru soğan -2 adet domates -5 adet biber -Karabiber tuz -1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılıp akı yufkalara sürülecek) Yapılışı İç Harcı: Soğanlar yemeklik doğranıp pembeleşinceye kadar kavrulunca kıyma eklenir Bir süre daha kavurmaya devam edilip tuz ve karabiber koyularak harcımız hazırlanır Böreğin hazırlanışı: İlk olarak her bir yufka sekiz üçgen parçaya (Sigara böreğinde ki gibi) bölünür ve yumurta akıyla bir miktar yağ çırpılıp yufkaların üzerine sürülür Daha sonra yufkalar yarısına kadar rulo şeklinde sarılır Sarılan rulonun bir ucu katlanıp diğer uç onun üzerine sarılır Ruloya girmeyen açık yufka parçası ise orta kısma yerleştirilerek böreğe havuz şekli verilir Harcımız hazırladığımız böreklerin içine doldurulur Üzerlerine birer dilim domates ve biber konulur Yumurta sarısı sürülerek önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirilir Alıntı |
|