Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlatım, börek, kıymalı, tarifiresimli

Kıymalı Börek Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Börek Tarifi(Resimli Anlatım)





Kıymalı börek nasıl yapılır?




Malzemeler
-5 adet yufka
-300 gr kıyma
-1 adet kuru soğan
-2 adet domates
-5 adet biber
-Karabiber tuz
-1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılıp akı yufkalara sürülecek)
Yapılışı
İç Harcı: Soğanlar yemeklik doğranıp pembeleşinceye kadar kavrulunca kıyma eklenir Bir süre daha kavurmaya devam edilip tuz ve karabiber koyularak harcımız hazırlanır


Böreğin hazırlanışı: İlk olarak her bir yufka sekiz üçgen parçaya (Sigara böreğinde ki gibi) bölünür ve yumurta akıyla bir miktar yağ çırpılıp yufkaların üzerine sürülür Daha sonra yufkalar yarısına kadar rulo şeklinde sarılır
Sarılan rulonun bir ucu katlanıp diğer uç onun üzerine sarılır Ruloya girmeyen açık yufka parçası ise orta kısma yerleştirilerek böreğe havuz şekli verilir
Harcımız hazırladığımız böreklerin içine doldurulur Üzerlerine birer dilim domates ve biber konulur
Yumurta sarısı sürülerek önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirilir







Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.