|
|
Konu Araçları |
anlatım, lorlu, pasta, piramit, tarifiresimli |
Lorlu Piramit Pasta Tarifi(Resimli Anlatım) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lorlu Piramit Pasta Tarifi(Resimli Anlatım)Malzemeler 750 gram tatlı lor 200 gram margarin 1 yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 16 adet petibör bisküvit 1 paket vanilya Pastayı paketlemek için Aliminyum folya kağıt süslemek için kurutulmuş meyve hindistan cevizi yağı eritiyoruz ve yağ ılık ılkken güzelce karıştırıp pudra şekeri ve en son loru ilave edip güzelce mikserle karıştırıyoruzYumuşak bir kıvam oluşucak sonra elde ettiğimiz bu karışımın yarısını altına alimünyum kağıt serip fotodaki gibi şekil veriyoruz sonra petibör bisküvitleri aynı şekilde ki gibi sıralıyoruz sonra diğer kalan yaptığımız lorlu karışımı tekrar üzerine sürüyoruz ortaya muzları sıralıyoruz en son pastayı şekildeki gibi piramit hale getirerek alüminyum folya kağıt ile paketliyoruz şeklin düzgün piramit olmasına dikkat edelim güzelce paketleyip buzdolabın buzluk kısmında en az 2 saat bekletiyoruz Not:ne kadar çok beklerse o kadar güzel oluyor dolaptan çıkınca alüminyüm folyoyu üzerinden çıkarıyoruz tabanında ki alüminyum alltta kalabilir servis yaparken ayırabiliriz sonra kuru meyvelerle ve hindistan cevizi ile süslüyoruzAfiyet olsun Alıntı |
|