Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlatım, burma, börek, kıymalı, tarifiresimli

Kıymalı Burma Börek Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Burma Börek Tarifi(Resimli Anlatım)








MALZEMELER
1 paket kucuk pak maya
1 tatli kasigi seker
1 kasik tuz
un



IC MALZEME
Yarim kilo kiyma
2 sogan
3 patates

tuzkarabiberpul biber
125 gr margarin
yarim bardak sivi yag



HAZIRLANISI

Maya bir bardak ilik suyun icinde seker ilave edilir eritilirBir kabin icine 1 kilo un tuz erimismaya ilave edilir su katarak yumusak bir hamur yogrulurYogrulan hamurun uzeri kapatilir 2 saat bekletilir
İç hazirlanir kiymakup dogranmis sogankup dogranmis patatesbaharatlar 2 kasik su tuz karistirilirYufkaya surmek icin margarin eritilirsivi yag karistirilir

Mayalanan hamurdan portakal kadar beze alinirmerdane ile aciliruzerine erililmis yag surulur
ve el ile iyice inceltilirInceltilmis yufkanin ucuna ic malzeme konur rulo sarilir ters yone cevrilir tepsiye sira ile yerlestirilirTepsideki rulolar kesiliruzerine bir yumurta sarissivi yag karisimi surulursusam serpilir bekletmeden 170c isitilmis firina verilirAfiyet olsun








Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.