Etimek Salatası Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etimek Salatası TarifiEtimek salatası tarifiTost Ekmeği Salata yapılışıEtimek SalatasıTost Ekmeği Salatası nasıl yapılırTost Ekmeği Salatası tarifi Malzemeler 1 paket tost ekmeği 1 adet ufakça haşlanmış tavuk göğsü 200 gr kadar süzme yoğurt 200 gr kadar mayonez 2 diş sarmısak Tuz 1 su bardağı süt( her tost ekmeği diliminin üstüne bir çorba kaşığı dökmek için ) 1 adet haşlanmış yumurta 1 yemek kaşığı kuru nane 1 yemek kaşığı pul biber yeterince dereotu ( süslemek için ) Yapılışı Önce tavuk göğsünü tuzla beraber haşlayın Haşlandıktan sonra sarmısakla beraber rondoya atarak iyice parçalayın Süzme yoğurt ve mayonezi bir kapta iyice karıştırın karıştırdığınız malzemeyi ikiye ayırınYoğurtlu karışımın ayırdığınız bir parçasına tavuklu malzemeyi ekleyerekiyice karıştırın Tost ekmeğinden bir tane alarak bir kaşık sütle ıslatın üstüne tavuklu karışımdan güzelce sürün iç malzemeyi hafif kalın bırakabilirsiniz İkinci tost ekmeğini yine sütle ıslatarak az önce üstüne iç harcı sürdüğünüz dilimin üzerine yerleştirin ve onun üzerine de iç harcından döşeyin Tüm tost ekmeği dilimleri bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin Ekmekler aralarında harçlarla beraber bir kule gibi üst üste konacak Sonra kulenin en altından ve en üstünden dikkatlice tutarak kullanacağınız servis tabağına yatay baton oluşturacak şekilde yatırın Ayırdığınız yoğurt mayonez karışımından çok az bir miktar ayırarak kalan kısmı pasta kaplar gibi ekmeklerin üstünü kaplayın ve üstüne aüminyum folyoyu çok gevşekçe kapatarak buzdolabına koyun ve bir gece bekletin Servis yapacağınız zaman salatayı dolaptan çıkarın az miktarda ayırdığınız yoğurtlu mayonezli karışımla folyonun bozduğu üst kaplamasını düzeltin Bir adet yumurtayı haşlayın sarısı ve beyazı ile birlikte rendenin küçük tarafı ile rendeleyinSalatanızın üzerini arzu ettiğiniz gibi süsleyinDereotunu yıkadıktan sonra iri dallarından ayırın ve pasta salatamızın etrafına düzgünce yerleştirin |
|