Kabune Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabune TarifiKabune Tarifi Kabune nasıl yapılır Kabune pilavı Tarifi KABUNE MALZEMELERİ: -2 su bardağı pir inç -400 gr koyun kuşbaşı et -5 çorba kaşığı sıvı yağ -2 adet soğan -1 çarliston biber -Tuz karabiber KABUNE YAPILIŞI: 1- Pirinç ayıklanıp yıkanır Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır 2- 4 bardak su tencerede kaynatılır Etler suya bırakılarak haşlanır Tuz karabiber atılır 3- Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parçalara ayrılır 4- Soğanlar küçük doğranıp az miktar tuz ve karabiberle ovulur Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır 5- Üzerine suyundan süzülmüş pirinç konur Pirincin üzerine de didiklenmiş etler yerleştirilir 6- Tuz karabiber serpilir Kaşık kaşık sıvı yağ gezdirilir Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir Üzerine porselen bir tabak kapatılır 7- Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir 8- 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir Soğan pirinç ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır Not: Kabune’yi koyun eti yerine tavuk göğüs eti ile de yapabilirsiniz Afiyet olsun… |
|