Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
4haçlı, hakkında, seferleri

1.2.3 Ve 4.Haçlı Seferleri Hakkında

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1.2.3 Ve 4.Haçlı Seferleri Hakkında

123 ve 4Haçlı Seferleri Hakkında

I Haçlı Seferi (1096-1099)
Papa II Urbanus’un çağrısı ile başladı I Kılıç Arslan tarafından öncüleri Anadolu’da yok edildi Asıl grup Antakya’yı aldıktan sonra Kudüs’ü Fatimiler’den aldı I Haçlı Seferi sonunda Urfa Antakya ve Kudüs’ü içine alan bir Latin Krallığı kuruldu
II Haçlı Seferi (1147-1149)
Musul atabeyi İmadedin Zengi’nin 1144 yılında Urfa’yı geri alması üzerine başladı Sefere Alman Kralı III Konrad ile Fransa kralı VII Louis katıldı Haçlılar Şam yakınlarına kadar geldiler; fakat burada bozguna uğrayarak geri döndüler
III Haçlı Seferi (1189-1192)
1187 yılında Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs’ü geri alması üzerine başladı Sefere İngiltere kralı Arslan Yürekli Richard Alman Kralı Friedrich Barbarossa ve Fransız Kralı II Philippe Auguste katıldı Barbarossa Silifke Çayı’nı geçerken boğularak öldü Arslan Yürekli Richard ve Philippe Auguste ise Selahattin Eyyubi tarafından bozguna uğratıldı
IV Haçlı Seferi (1202-1204)
Papa III Innocentus’un çağrısı üzerine yeniden toplanan Haçlı ordusu Venediklilerin de yardımıyla denizden yola çıktı Haçlılar 1203′te İstanbul’a geldiler şehre girerek katliam yaptılar İstanbul’dan kaçan Rumlar 1204′te İznik Rum Devleti ve Trabzon Rum Devleti’ni kurdular

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com