Badem Tatlısı (6 Kişilik) Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Badem Tatlısı (6 Kişilik) TarifiBadem Tatlısı Nasıl Yapılır?-Badem Tatlısı Tarifi-Badem Tatlısı Yapılışı MALZEMELER 6 yumurta 2 çorba kaşığı toz seker 100 gr margarin 2 çorba kaşığı un 50 gr kabuksuz badem 100 gr çekilmiş badem 1 kilo şekerden yapılmış şurup Şurubun malzemesi 1 kg toz şeker 3 bardak su Yarım limon suyu HAZIRLANIŞI Tatlının hazırlanışı: Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın Ateşten alarak çekilmiş badem un ve 50 gr eritilmiş margarin ekleyin Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin Karışıma katarak kevgirle karıştırın Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika ile yarım saat arasında pişirip fırından çıkarın Üzerine soğuk şurup dökün Servis edin Şurubun hazırlanışı: Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın Köpüğünü alın limon suyunu katın Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın |
|