|
|
Konu Araçları |
meyveli, peksimetli, tarifi, tatlı, yapılışı |
Peksimetli Meyveli Tatlı Tarifi - Peksimetli Meyveli Tatlı Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peksimetli Meyveli Tatlı Tarifi - Peksimetli Meyveli Tatlı YapılışıPeksimetli Meyveli Tatlı Tarifi - Peksimetli Meyveli Tatlı Yapılışı - Peksimetli Meyveli Tatlı Nasıl Yapılır? Gereçler: 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 çorba kaşığı tarçın Yarım su bardağı Pınar Süt 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su 1 paket peksimet 3 adet yumurta akı 3 çorba kaşığı tozşeker 200 gr kaymak 25 su bardağı Pınar Süt 1 paket Pınar Toz Krem Şanti 3 adet elma Yarım Paket Pınar Çikolatalı Toz Krem Şanti 1 kahve fincanı rende bitter çikolata 15 su bardağı hindistan cevizi 4 adet muz - 6 adet kivi Yarım kilo çilek Yapılışı: 1 gece önceden dövülmüş cevizi ve tarçını yarım su bardağı süte yatırın 1 su bardağı toz şekeri 1 su bardağı suda kaynatıp şerbet haline getirin Peksimetleri tepsiye dizip üzerlerine şerbeti gezdirin Ayrı bir yerde yumurta aklarını 3 kaşık toz şeker ekleyerek çırpın kaymağı ekleyerek tekrar çırpın Ayrı bir kapta 15 su bardağı sütle Pınar Toz Krem Şanti’yi çırpıp kaymaklı karışımı ekleyerek kremayı karıştırın Hazırladığınız kremayı buzdolabına dinlenmeye bırakın Elmaları soyup rendeleyin ve 10 dakika kadar pişirin Ateşten alınca içine süte yatırılmış cevizli karışımı ekleyerek karıştırın Karışımı peksimetlerin üzerine pay ederek yayın soğumaya bırakın Pınar Çikolatalı Toz Krem Şanti’yi diğer bir su bardağı sütle çırpın Üzerine rendelenmiş bitter çikolata ekleyip tekrar çırpın Soğuyan elmalı karışımın üzerine hindistan cevizini serpin Uzun dilimlenmiş muzları ve 1 parmak kalınlığında kremayı yayın Üzerine 1 kat dilimlenmiş kiviyi dizin ve tekrar kremayı yayın En üste bitter çikolatalı Pınar Çikolatalı Toz Krem Şanti’yi yayın Çilekle süsleyip buzdolabında 1 saat kadar bekletin Servis yapın |
|