Kara Dutlu Kup(Yaz Tatlısı) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara Dutlu Kup(Yaz Tatlısı)Malzeme : * 10 pötibör bisküvi * 1 kase kara dut * 3 çorba k tozşeker * 1 su b portakal suyu * 1 kutu labne peyniri * 1 su b ceviz * 1 su b krema * 1 çay b pudra şekeri Süslemek için: * Dut * ceviz *kayısı Hazırlanışı : Tavaya toz şekeri alın ve karamel kıvamına getirinKaramel kıvamına gelince üzerine 1 su bardağı portakal suyunu ilave edinAkıcı bir kıvam elde edinDaha sonra üzerine 1 kasenin yarından fazlasını tavaya ilave edinKarıştırma kabına 1 su bardağı kremayı alınÜzerine 1 çay bardağı pudra şekeri ilave edip mikserle çırpınÜzerine 1 kutu labne peyniri ekleyin ve tekrar çırpın 10 adet pötibör bisküviyi ve 1 su bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirinKuplara ilk önce kremalı karışımdan boşaltınÜzerine toz haline bisküvi ve cevizi üzerine karadutları alınKalan kremalı karışımı boşaltınÜzerine kalan karadutları ile süsleyip soğuk olarak servis edin |
|