Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünyanın, kitabı, merkezine, yolculuk, özet

Dünyanın Merkezine Yolculuk Kitabı Özet

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyanın Merkezine Yolculuk Kitabı Özet

Dünyanın merkezine yolculuk kitabı özet

Dünyanın Merkezine Yolculuk Özet

Hamburg'un eski mahallesindeki küçük bir evde genç ve çekingen Axel Lindenbrock amcası jeolog ve madenbilimci Profesör Lindenbrock'la birlikte çalışmaktadır Axel bu sabırsız ve öfkeli profesörün yanında yaşayan güzel bir Estonyalı kızaGrauben'e aşıktır Bir gün profesör eski bir el yazmasının içinde bir şifre bulur ve hayatları o andan itibaren alt üst olur Ama bu şifreyi çözemezler Bir süre sonra Axel Lindenbrock şifreyi çözer 16 yüzyılın ünlü İzlandalı bilgini Arne Saknussemm bu şifrede İzlanda'daki sönmüş yanardağ Sneffels'in kraterinden Dünya'nın merkezine indiğini açıklamaktadırProfesör Lindenbrock büyük bir heyecana kapılır ve yeğeni Axel ile birlikte İzlanda'ya giderSakin ve soğukkanlı rehberleri Hans Bjölk'ün eşliğinde yanardağın gizemli derinliklerine inerlerYerin altında sürprizler ile dolu bir yolculuk onları beklemektedir Yolculukta başlarına bazı olaylar gelir Yolda milyonlarca yıl öncesinde yaşamış canlılar ile karşılaşırlar Yolculuğun sonunda başka bir yanardağdanStromboli'den çıkarlarSonra da Hamburg'a dönerlerHans Bjölk Hamburg'a kalabalık olduğu için alışamaz ve kendi ülkesine dönerBir süre sonra da Axel ile Grauben evlenirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com