Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ege, kitap, suyum, teos, toprağım, özeti

Toprağım Teos Can Suyum Ege Kitap Özeti

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Romanın ana tema'sı yaşama ve mutluca bir ömür sürdürebilme adına bir yere yerleşme ve oraya kök salma arayış ve savaşımını ele almaktadır Bu arada ‘tema' söz konusu savaşım sürecinde roman kahramanının ilişkiler ve çatışkılar diyalektiğinde kendini keşfetmesiyle kimliğini geliştirip sevdiği kadınla bir yere yerleşme tutunma amacında yoğunlaşmaktadır Söz konusu serüven yerel ve de evrensel bir gerçekliğin de belirleyici aracı olmaktadır

Bu kapsamda roman ayrıca Makedonya-Türkiye-Almanya-Yunanistan topraklarındaki karşılıklı ya da tek yanlı GÖÇ ve GÖÇMEN gerçekliğinin bu olayları yaşayanlarda ve özellikle de yetişmekte olan genç kuşaklar üzerinde yarattığı düşündürücü yıpratıcı etki ve izleri irdelemekte ve bu yöndeki sorunlara parmak basmaktadır

Romanda GÖÇ gerçekliğinin farklı oluşum örnekleriyle zaman zaman rastlantısal bir araya gelişlerde yansıyan duygu ve düşüncelere de yer verilerek kimi paylaşmacı kimi de çatışmacı yaşantılarla dengelenen ve de gerilimlenen sayfalar söz konusu temanın belki de en ilginç ve düşündürücü ayrıntılarını oluşturmaktadır

Salt coğrafi göç değil ‘kendi içine'; ‘kendi yurduna' ‘kimliğinin açmazlarına' ‘yalnızlıklar'a yönelik göç edişlerdeki sürgünlükler de gene söz konusu ilginçliğe farklı bakış açılarıyla kurgusal artılar kazandırmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com