![]() |
Şarkı Ve Özellikleri Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şarkı Ve Özellikleri Nelerdir?Şarkı ve Özellikleri Nelerdir? Şarkı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aruz ölçüsünün her kalıbı ile kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şarkı çeştli ses sanatçıları tarafından söylenerek Türk toplumunun musikisinde önemli bir yer tutmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Divan şiirine Türkler’in kazandırdığı bir nazım şeklidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özellikleri: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() ![]() ![]() 8 ![]() ![]() Kalbim yine üzgün seni andım derinden Geçtim yine dün eski hazan bahçelerinden Üzgün ve kırılmış gibi en ince yerinden Geçtim yine dün eski hazan bahçelerinden Sendin boşalan bağrıma gözyaşları dolmuş Gördüm ki yazın bastığımız otlar solmuş Son demde bu mevsim gibi benzim Geçtim yine dün eski hazan bahçelerinden Yahya Kemâl |
![]() |
![]() |
|