Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hrant, kitap, özeti

Hrant Kitap Özeti

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hrant Kitap Özeti

Hrant Kitap Özeti

Türkiyeliyim Ermeni'yim İliklerime kadar da Anadoluluyum Bir gün dahi olsa ülkemi terk edip geleceğimi “Batı” denilen o “hazır özgürlükler cenneti”nde kurmayı başkalarının bedeller ödeyerek yarattıkları demokrasilere sülük misali yamanmayı düşünmedim Kendi ülkemi de o türden özgürlükler cennetine dönüştürmek ise temel kaygım oldu
Şu anda yaşayabildiğim ya da yaşayama-dığım haklara da bedavadan konmadım bedelini ödedim hâlâ da ödüyorum

Kolay bir süreç değil yaşadıklarım Ve ailece yaşadıklarımız Ciddi ciddi ülkeyi terk
edip uzaklaşmayı düşündüğüm anlar dahi olduÖzellikle de tehditler yakınlarıma bulaştığında O noktada hep çaresiz kaldım
“Ölüm-kalım” dedikleri bu olsa gerek Bütün bunlar olurken şu gerçeği de tek güvencem sayacağım
Evet kendimi bir güvercinin ruh tedirginliği içinde görebilirim ama biliyorum ki bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz Güvercinler kentin ta içlerinde insan kalabalıklarında dahi yaşamlarını sürdürürler Evet biraz ürkekçe ama bir o kadar da özgürce
Hrant Dink

Hrant Dink Malatya'da 15 Eylül 1954'te doğdu Türkiyeli bir Ermeni aydını olarak toplumuna baktı ona dokundu gördü ve bildi Mücadelesini sürdürdüğü gazetesi Agos'un önündeki kaldırımda 19 Ocak 2007'de vuruldu Bu kitap onun benzersiz hayatının hikâyesidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com