Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilgili, iyilik, kompozisyon, yapmakla

İyilik Yapmakla İlgili Kompozisyon

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İyilik Yapmakla İlgili Kompozisyon

İyilik Yapmakla ilgili kompozisyon

İslam dinine göre ALLAH rızasını kazanmak için yapılan hayırlı bütün işlere iyilik denir

İyilik yapmayı bir atasözü ile açıklamak gerekirse; “İyilik Eden İyilik Bulur” sözüyle açıklayabiliriz Anlamı ; Başkalarına iyilik etmekten mutluluk duyan kişiyi herkes çok sever Zamanı gelince başkalarında böyle kişilere iyilik yaparlar İyilik yapan kişi iyilik bulur diye geçer

İyilik yapmanın bir çok yolu vardır Bir insan eli malı ve dili ile iyilik yapabilir ALLAH yaptığımız bütün iyilikleri görür ve karşılığını verir

Bu konuyu bir ayet ile açıklamak istersek “İyiliği emretmek ve fenalıktan sakınmak hususunda birbirinizle yardımlaşın günah islemek ve düşmanlık yapmakta yardımlaşmayın ALLAH’tan korkun çünkü ALLAH’ın azabı çok şiddetlidir” sözüyle açıklayabiliriz İyilik yapmaktan kaçınmayın ama kötülük yapmaktan korkun ve günah işlemek ve kötülük yapmaktan kaçının ALLAH’tan korkun Çünkü ALLAH’ın cezası çok kötüdür diye açıklayabiliriz

Peygamber Efendimiz de bu konu hakkında ;”Her müslümana sadaka vermek vâciptir ” buyurdu Oradakiler: Yâ Resulullah! Eğer sadaka olarak verecek bir şey bulamazsa ne yapar söyler misiniz? dediler “Çalışır elinin emeği ile kazandığını hem kendisi harcar hem de sadaka olarak verir ” buyurdu Çalışmaya gücü yetmezse ne yapar ne dersiniz denildi “Sıkıntıya düşmüş bir muhtaca yardım eder ” buyurdu Böyle bir yardıma da gücü yetmezse denildi “İyilik ile yahut hayır ile emreder” buyurdu Bunu yapmaya da kudreti yetmezse denildi “Kötülükten kendisini sakındırır bu da onun için bir sadakadır ” buyurdu

Sonuç olarak; atasözümüzde ayette ve Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (sav)’ın açıklamalarından da anlaşıldığı gibi bir insan iyilik yaparsa karşılığında hem ALLAH’ın rızasını hem iyilik yaptığı kişinin duasını hem de yaptığı işten mutluluk duyar

Özcan Topçu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com