Günahtan Sakınmak İçin Nasihat! |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Günahtan Sakınmak İçin Nasihat!Günah işlemekten korktuğum halde şeytana yeniliyorumŞeytana karşı koymak için lütfen bana biraz nasihat edin Özellikle şehvete karşı C Pektaş Size birinci nasihatım namazı düzenli bir şekilde kılmanızdır Kötülüklerden uzak durmanın ve şeytanın hilelerinden korunmanın birinci şartı namazdır Ancak namazı baştan atarcasına değil, günde beş kere Allah'ın huzuruna çıkıp hesap veriyormuş, iki namaz arasındaki amellerin hesap defterini sunuyormuş gibi kılmanız ondan en iyi verimi almanızı sağlayacaktır İkinci tavsiyem her gün Kur'an-ı Kerim'den belli bir bölümü anlayarak okumanızdır Kur'an'ı eğer metninden anlayamıyorsanız, seçtiğiniz bölümü hem metninden hem de mealinden okuyarak üzerinde düşünmeye ve anlamaya çalışın Ama bunu günlük vird haline getirin Miktarı az da olsa her gün mutlaka bir bölümü okuyun Üçüncü tavsiyem, sizi en çok kendine çeken günâhlarla ilgili âyet ve hadisleri tespit ederek onları bir kâğıda yazmanızdır Söz konusu günâha meyl ettiğinizde o âyetleri ve hadisleri dikkatlice, üzerinde düşünerek okuyun Dördüncü tavsiyem ölüm üzerinde düşünmeniz ve ölümün sizi ne hal üzere yakalayacağından haberinizin olmadığını iyi tefekkür etmenizdir Bu konu üzerinde düşünürseniz "ya bir de ölüm gelip beni bu günâhı işlerken yakalarsa" diye içinize bir tereddüt düşer Beşinci tavsiyem en kısa zamanda gözünüzü haramdan koruyacak biriyle evlenmenizdir Ancak evliliği yaparken kesinlikle birilerini memnun etmek için, gönlünüzün razı olmayacağı, içinizin ısınmayacağı biriyle evlenmeyin Öyle yaparsanız yine gözünüz dışarıda kalır ve haramlardan sakınmanız zor olur Bu açıdan zevkleriniz bir kadında ne tür özellikler arıyorsa ona dikkat edin ve o özellikleri taşıyan biriyle evlenin AVAROL |
|