![]() |
Ezana Hürmet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezana HürmetEzana hürmet Bu büyük evliyayı çok seven bir müslüman, Ölüm hastalığına yakalandı bir zaman ![]() İyice anlayınca vefat edeceğini, Evladına şöylece yaptı vasiyetini: (Ben ölürsem, Mevlana, kabrimde dursun biraz ![]() Affım için Allah’a eylesin dua, niyaz ![]() Az sonra da bu kişi, göçtü dar-ı bekaya ![]() Verdiler bu haberi Hazret-i Mevlana’ya ![]() O da, memnuniyetle teşrif etti kabrine ![]() O zatın affı için, dua etti Rabbine ![]() Çocuklarından biri, rüyada gördü onu ![]() Hem Cennette, nimetler içinde olduğunu ![]() Yanına yaklaşarak, sordu ki: (Hacı baba! Sen, bu yüksek makama nasıl vardın acaba?) Dedi ki: (Ey evladım, pek yoktu ibadetim ![]() Ve lakin velilere pek çoktu muhabbetim ![]() Bilhassa Mevlana’yı seviyordum pek fazla ![]() Ve kalben, kendisine hayran idim ihlasla ![]() Ben kabre girdiğimde, geldi Münker ve Nekir ![]() Sorguya başladılar: (Rabbin kim, dinin nedir?) Onlar bu sualleri sorarken kükreyerek, Geldi o an çok güzel ve sevimli bir melek ![]() Münker ile Nekir’e dedi ki hemen sonra: (Lüzum yok bu kimseye böyle sual sormaya ![]() Affetti Allah bunu Mevlana hürmetine ![]() Siz, suallerinizi sorun başka birine ![]() Onlar da, o meleğin sözünü dinleyerek, Ayrıldılar yanımdan (Müsterih ol!) diyerek ![]() O andan itibaren ben artık Cennetteyim ![]() İşte, gördüğün gibi, nimetler içindeyim ![]() Mevlana hazretleri ezanı işitince, Durur ve dinler idi, büyük huşu içinde ![]() Bu hususta, kendisi nakletti bir hadise ![]() Buyurdu: (Tanıyorum Belh şehrinde bir kimse ![]() Her ne zaman ezanı işitseydi o kişi, Her ne ki yapıyorsa, bırakırdı o işi ![]() Ve hemen diz üzeri oturup tam o saat, Dinler ve bittiğinde getirirdi salevat ![]() Sonra da, namaz için camiye gidiyordu ![]() Namazı, bir an olsun hiç geciktirmiyordu ![]() Bu güzel adetini bozmamıştı hiç o zat ![]() Nihayet işittik ki, bu kimse etmiş vefat ![]() Tabut, eller üstünde gidiyordu ki, birden, Okunmaya başladı ezan da minareden ![]() Ne zaman ki müezzin, okudu ilk tekbiri, Tabut durdu havada, gitmedi hiç ileri ![]() Hareketsiz bekledi ezan bitene kadar ![]() Vakta ki ezan bitti, yürüdü yine tekrar ![]() |
![]() |
![]() |
|