Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
azamın, bağlılığı, imami, sünnete

İmam-İ Azam'ın (R.A.) Sünnete Bağlılığı

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İmam-İ Azam'ın (R.A.) Sünnete Bağlılığı

İmam-ı Azam'ın (RA) Sünnete Bağlılığı İmam-i Azam Ebu Hanife (rh) Medine-i Münevvere’de iken Ebu Ca’fer Muhahhed (ks) onu karşıladı ve Ebu Hanife (rh)’ye “sen kıyas yaparak ceddim (Muhammed Mustafa )’ nın (sav) dinini ve hadislerini değiştiriyormuşsun” dedi Ebu Hanife (rh), Böyle yapmaktan ALLAH (cc) ‘a sığınırım Dedi ve Layık olduğun yere otur Bende layık olduğum yere oturayım Çünkü benim sana, Ashabı-ı Kiram’ın ceddiniz Muhammed Mustafa’ya (sav) gösterdiği hürmet gibi hürmetim vardır Dedi Ebu Ca’fer (ks) oturdu Ebu Hanife (rh) ’de diz çöküp önüne oturdu Ebu Ca’fer (ks) ’e “Size üç şey soracağım, bana cevap veriniz” dedi Ve birinci olarak şunu sordu;

-Erkek mi daha zayıftır, yoksa kadın mı? Ebu Ca’fer (ks),
-Tabiî ki kadın Dedi
-Peki, (mirasta) erkeğin hissesi kaç kadının hissesi kaç? Diye sordu Ebu Ca’fer (ks)
-Erkeğin iki, kadının bir hissesi var Dedi bunun üzerine Ebu Hanife (rh)
-Bu, ceddin Muhammed Mustafa (sav)’nın sözüdür Şayet ben ceddinizin dinini değiştirmiş olsaydım, kıyasa göre erkeğin bir, kadının iki hisse alması gerekirdi Çünkü kadın erkekten daha zayıftır Buyurdu
-Namaz mı daha faziletli Oruç mu? Diye sordu Ebu Ca’fer (ks),
-Namaz daha faziletlidir deyince Ebu Hanife (rh)
-Bu ceddinizin sözüdür Eğer ben ceddinizin dinini değiştirmiş olsaydım, kıyasa göre, kadının hayızdan temizlendikten sonra orucu değil namazı kaza etmesini emrederdim Diye cevap verdi
Son olarak ta “idrar mı daha necistir, meni mi? Diye sordu Ebu Ca’fe (ks)
-“ İdrar” diye cevap verdi Bunun üzerine Ebu Hanife (rh)
-Şayet ben ceddinizin dinini değiştirmiş olsaydım, kıyas ile idrardan sonra gusledilmesini, meniden sonra abdest alınmasını emrederdim Çünkü idrar meniden daha pistir Ben kıyas ile ceddinizin dinini değiştirmekten ALLAH (cc) ‘a sığınırım Dedi

Bunun üzerine Ebu Ca’fer (ks) kalkıp, ona iltifat etti, kucakladı ve alnından öptü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com