![]() |
Allah ' A Bağlılığın Ölçüsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah ' A Bağlılığın ÖlçüsüAllah ' a Bağlılığın Ölçüsü Kur;an-ı Kerim;de, insanın Allah;a bağlılığının ölçüsü, insanın hayatının ve ölümünün, namazının, ibadetinin yalnız Allah;a mahsus olmasıdır ![]() Kur;an-ı Kerim buyuruyor ki: De ki, şüphesiz namazım, ibadetim, dirim ve ölümüm ![]() ![]() Batıl dinlerden yüz çevirip, İslam;a dönmek ve Allah;a kulluk etmek, Allah;a bağlılığın ifadesidir ![]() Rasulullah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah;a bağlılık, Allah;ın hoşlanmadığı bir şeyde insanların hoşlandığı bir şeyi istemek yerine, insanların hoşlanmadığı bir şeyde Allah;ın rızasını istemektir ![]() ![]() ![]() Rasulullah (s ![]() ![]() ![]() Allah için veren, Allah için esirgeyen kimse, imanı tam anlamıştır ![]() ![]() Vitr namazının son rekatında okuduğumuz son duayı hatırlayınız: ;Ey Rabbimiz senden yardım ve hidayet diler, günahlarımızın bağışlanmasını isteriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kelimeleri düşünün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mevla;ya hitap edip, diyor ki: Ey Rabbim, kendimi sana teslim ettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|