Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, bağlılığın, ölçüsü

Allah ' A Bağlılığın Ölçüsü

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allah ' A Bağlılığın Ölçüsü

Allah ' a Bağlılığın Ölçüsü

Kur;an-ı Kerim;de, insanın Allah;a bağlılığının ölçüsü, insanın hayatının ve ölümünün, namazının, ibadetinin yalnız Allah;a mahsus olmasıdır

Kur;an-ı Kerim buyuruyor ki:
De ki, şüphesiz namazım, ibadetim, dirim ve ölümüm Alemlerin Rabbi olan Allah;ındır

Batıl dinlerden yüz çevirip, İslam;a dönmek ve Allah;a kulluk etmek, Allah;a bağlılığın ifadesidir

Rasulullah (sav) birçok hadisi şeriflerinde, kul ile Allah arasındaki bağı, insan kafasında hiç bir soru bırakmayacak şekilde açıklamıştır Biz Rasulullah;ın (sav) sözlerini incelersek Allah;a bağlılığın gizlide ve açıkta Allah;tan korkmak, O;na güvenmek olduğunu görürüz

Allah;a bağlılık, Allah;ın hoşlanmadığı bir şeyde insanların hoşlandığı bir şeyi istemek yerine, insanların hoşlanmadığı bir şeyde Allah;ın rızasını istemektir İnsanın Allah;a bağlılığı kuvvetlenince, sevgisi ve düşmanlığı, vermesi ve esirgemesi, başka bir şahsi çıkar ve düşmanlığı olmadan, sırf Allah rızası için olması halidir İşte bu hal insanda görülünce, o insanın Allah;a karşı olan bağının tam olduğu anlaşılır

Rasulullah (sav):
Allah için veren, Allah için esirgeyen kimse, imanı tam anlamıştır buyurmuştur

Vitr namazının son rekatında okuduğumuz son duayı hatırlayınız:
;Ey Rabbimiz senden yardım ve hidayet diler, günahlarımızın bağışlanmasını isteriz Sana iman edip güveniriz Bütün iyiliklerle sana hamd ederiz Şükür eder inkar etmeyiz Sana isyanı terkederiz Ey Rabbimiz, ancak sana ibadet eder, sana namaz kılar ve secde ederiz Rahmetini umar, azabından korkarız Mutlaka, gerçek azabın kafirlere yetiştirilecektir

Bu kelimeleri düşünün Her gece Allah;a nasıl bir bağ ile kendinizi bağlıyorsunuz Bu ilginin gerçek yüzünü Rasulullah;ın (sav) gece namazına kalkıp okuduğu duada görüyoruz Rasulullah (sav)

Mevla;ya hitap edip, diyor ki:
Ey Rabbim, kendimi sana teslim ettim Sana inandım Sana güvendim Sana döndüm Senin namına münakaşa eder ve seni hakim olarak kabul ederim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com