Namazdan Alıkoyunca Nüzul Olan Ayetler... |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Namazdan Alıkoyunca Nüzul Olan Ayetler...Ebû Cehil, Allah Resulü'nü namaz kılarken görürse, muhakkak boynunu çiğneyip, yüzünü sürteceğine dair Lat ve Uzza adlı putlara yemin etmişti Bir gün, Rasul (aleyhivesellem)'i namaz kılarken görmüş ve dediğini yapmak üzre yanına varmıştı Fakat birden bire arkasına dönerek elleriyle korunarak çekilmişti Onu bu halde görenler: - Ne oldu sana? demişlerdi O da şöyle evap vermişti: - Onunla, benim aramda ateşten bir hendek, bir takım kanatlar var! Resul (aleyhivesellem) buyurdular ki: - Ebû Cehil, eğer bana yaklaşsaydı, Melekler, onu parça parça ederlerdi - - -***- - - Bu hadis üzerine şu âyetler nüzul olmuştur: <<Sen, namaz kıldığında kulu (bundan) engelleyeni gördün mü?Ne dersin, ya o (engellenen kul) hidâyet üzere ise; ya da takvayı (Allah’a karşı gelmekten sakınmayı) emrediyorsa?Ne dersin engelleyen, Peygamberi yalanlamış ve yüz çevirmişse!?O Allah’ın, her şeyi gördüğünü bilmiyor mu?Hayır! Andolsun, eğer vazgeçmezse, muhakkak onu perçeminden; o yalancı, günahkâr perçeminden yakalarızO vakit, (kendisine yardım için) taraftarlarını çağırıb toplasınBiz, (onu cehenneme atsınlar diye) Zebani’leri çağıracağızHayır, (Ebu Cehilin yolu sapıktır) Sakın onu dinleme, secdene (namazına) devam et de (Rabbinin rahmetine) yaklaş; (Ey Rasûlüm!) >> Alak Sûresi, 9-19 |
|