![]() |
İbadetler ve Biz |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() İbadetler ve Biz![]() ![]() ![]() İki dakika evcilik oynarlar, biri anne olur, biri baba olur, bir dakika sonra oyun bozulur ![]() Bizim halimiz üç-beş yaşındaki çocukların hali gibidir ![]() ![]() ![]() ![]() Döneriz de estağfirullah deriz ![]() ![]() ![]() İbadetin kemalâtı için, ibadetimizin yevm -i kıyamette ve Şeriat-ı Muhammediye’de hükmü nerededir, bilmek lazımdır ![]() ![]() ![]() Bir gün Muhammed b ![]() ![]() Malik b ![]() - Allah’a itaat etmeyen, ibadeti olmayan kişi cehennem ateşinden kurtulamaz ![]() Bunun üzerine Muhammed b ![]() - Allah’ın af ve merhametine nail olmayan kişi cehennem ateşinden kurtulamaz ![]() Beyazıt-ı Bistami Hazretleri ise şöyle der: - Otuz yıl ibadetle meşgul oldum, otuz sene hayatımı Allah’a adadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu üç büyüğümüzün sözü birbirini tamamlayan, hakikatin birer vechesini açıklayan sözlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() Ebu Fadıl Hazretleri bir gün şöyle buyurmuştur: - Ben ibadet ve taatlarımın kabul olmadığını biliyorum ![]() Bu sözü üzerine soruldu: - Ey Ebu Fadıl, nasıl olur da sen ibadet ve taatlarının kabul olmadığını bilirsin? Cevaben buyurdu ki: - Çünkü amel ve ibadetlerin şartlarını biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başımızın tacı olan alimlerimiz , kendilerini böyle kusurlu görüp bu sözleri söylerken, bizim ibadetlerimizin kemalinden söz etmemiz nasıl mümkün olacak? İmanımızın mahalli olan nuranî kalbimiz, zikirle Allah’tan gayriyi unutacak bir hal almamış, nuranî, ruhanî bir zevke ulaşmamışken nerede kaldı ki ibadetlerimizin kemalâtından söz açılsın? Nasıl açılsın? Ne hal ile açılsın? Şu halde otuz senelik ibadetimiz de olsa, insan Allah karşısında zelilliğini düşünerek, itaattaki noksanlığını, nefsinin taate alışamadığını, dolayısıyla mükafat aramak yerine mağfiret olmayı düşünmesi lazım gelir ![]() ![]() ![]() ![]() MEHMET ILDIRAR Kaynak: semerkanddergisi |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : İbadetler ve Biz |
![]() |
![]() |
#2 |
haticee
|
![]() Cevap : İbadetler ve Biztesekkrler cnm emeğine sağlık |
![]() |
![]() |