![]() |
Webalbum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() WebalbumWEBalbum; PHP kodlama dili ile yazılmış, web sitenizde rahatça kurup kullanabileceğiniz bir Resim Galerisi scriptidir ![]() WEBalbum scripti ile sitenizde yayınlamak istediğiniz resimlerinizi scripti kurduktan sonra scriptin yönetim panelinden kolayca yükleyip gerekli ayarlarını yaptıktan sonra ziyaretçilerinize sunabilirsiniz ![]() İsterseniz ziyaretçilerinize Resim Galerinize üye olma imkanını da açarak veya açmadan da resimlerinize oy vererek değerlendirmelerini, yorum yazabilmelerini sağlayabilirsiniz ![]() İsterseniz de resimlerinizin altında eklenme tarihi, verilen oy sayısı, yapılan yorum sayısı gibi bilgileri de ziyaretçilerinize gösterebilirsiniz ![]() Scriptte başlangıçta 4 adet değişik renk ve stillerde tema bulunmaktadır ![]() ![]() Galeri sayfası her yenilendiğinde kategorilerin içindeki resimlerin dönüşümlü olarak kategori resmi olarak gösterilmesi gibi hoş bir özelliği de mevcuttur ![]() En büyük artılarından biri Tamamen Ücretsiz ve içerisinde Türkçe de dahil 19 dil seçeneğinin olmasıdır ![]() b]Scriptin İçerisinde Bulunan Diller :[/b] İngilizce Polonyaca Almanca Danca Rusça Portekizce İspanyolca Fransızca İtalyanca Litvanyaca Vietnamca Bulgarca Brazilya Portekizcesi Endonezce Macarca Romence Slovakça Japonca b]Türkçe[/b] b]Türkçe Dil Çevirisi :[/b] Scripti ilk kullandığımda içerisinde Türkçe Dil Ekinin olduğunu gördüm, scripti kurup kullandığımda ise birçok yerinin hatalı çevrildiğini, birçok yerininse hiç çevrilmediğini gördüm ve tekrar baştan düzgünce bir çeviri yaparak üreticiye gönderdim ve indireceğiniz paket içerisinde eskisine nazaran daha düzgün bir çeviri mevcuttur, devamlı çeviri hataları buldukça düzeltip üreticiye göndermekteyim ![]() b]Sistem Gereksinimi/Tavsiyesi :[/b] PHP 4 ![]() ![]() ![]() ![]() PHP GD 2 ![]() ![]() ![]() ![]() MySQL Veritabanı olması şartı ![]() ![]() b]Lisans & Ücret Detayı :[/b] Script Tamamen Ücretsiz olup, sayfa altındaki üreticinin adı ve logosunun kaldırılmaması şartıyla ücret ödenmeden kullanılabilir ![]() b]Üyelik Sistemi Hakkında Not :[/b] Üyelik sisteminin şu anki hali diğer forum ve benzeri scriptlerdeki gibi ziyaretçinin kendi başına üye olabileceği bir şekilde olmayıp, yönetim panelinden yöneticilerin üyelik oluşturabileceği şekildedir ![]() ![]() Yönetim Panelinden açacağınız üyeliklerde istenen kategoriyi görme, resim ekleme, kategori ekleme, yorum ekleme gibi yetki sınırlaması getirebilirsiniz ![]() Scriptin altyapısındaki düzenlemeye göre galeriye giren ziyaretçiler anonymous (kayıtsız kullanıcı) adıyla veritabanına tanıtılmakta ve sizin yönetim panelinde anonymous kullanıcısına vereceğiniz yetkiler çerçevesinde galeride gezinebilmektedirler ![]() ![]() İsteğinize bağlı olarak ziyaretçilere yorum yapma, puan verme, resim ekleme yetkisi verebilirsiniz ama ülkemizin internet kullanımı ve kötü niyet şartlarında bunu şahsen tavsiye etmiyorum ![]() b]Scriptin Kurulumu :[/b] Scripti 3 adımda kolayca kurabilirsiniz ![]() ![]() b]Önce :[/b] İndirdiğiniz zip paketini klasör halinde açıp içerisindeki inc klasörünün içinde bulunan config ![]() Sunucu Adı Veritabanı Adı Veritabanı Kullanıcı Adı Veritabanı Kullanıcı Şifresi Veritabanı Tablo Öneki Kısımlarını kendi sitenize göre doldurup kaydetmelisiniz ![]() b]NOT :[/b] Veritabanı Tablo Önekini güvenlik tedbiri sebebiyle değiştirmenizi tavsiye ederim ![]() ![]() b]Sonra :[/b] Kurulum ayarını da yaptığımıza göre FTP programınız vasıtasıyla dosyalarınızı sitenize atabilirsiniz ![]() Site tasarımı yapıyorsanız FTP nin ne olduğunu biliyor ve elinizde olması gerekmektedir ![]() ![]() b]Kurulum İşlemi :[/b] b]Adım-1[/b] Yukarıdaki adımları yaptıktan sonra internet tarayıcınızı açıp adres satırına http://www sitenizinadi ![]() ![]() ![]() Yukarıda bahsettiğimiz sistem gereksinimi kontrolleri yapıldıktan sonra Kuruluma Devam Et butonu görünecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b]Adım-2[/b] Kuruluma Devam Et butonuna bastıktan sonra veritabanının başarıyla aktarıldığını ve bir yönetici şifresi belirleyip kutucuğa girmenizi isteyen bir ekran gelecektir ![]() ![]() ![]() b]Yönetimle İlgili Not :[/b] Galeriye resim yüklemek için (sadece resim yükleyince açıp, işiniz bittiğinde kapatmak üzere) photos ve import klasörlerinin CHMOD değerini 777 yapmalısınız ![]() ![]() b]Üreticinin Kurulum Yardımı Sayfası :[/b] Bu sayfada üreticinin resimli olarak detaylıca hazırladığı kurulum yardımını bulabilirsiniz ![]() b]Demo İmkanı :[/b] Scripti kurmadan önce kullanmak isteyenler için; b]Ana Sayfa Demosu[/b] b]Yönetim Paneli Demosu[/b] Kullanıcı Adı : root Yönetici Şifresi : webalbum b]Tema Görüntüleri&Ekran Çıktıları:[/b] |
![]() |
![]() |
|