![]() |
152.Sayfa Edebiyat Kitabı 10.Sınıf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 152.Sayfa Edebiyat Kitabı 10.Sınıf152 1 ![]() 1- Su gelir akmayınan Ne olur bakmayınan Çirkin güzel mi olur Çok altın takmayınan 2- Ata binen efendi Ceketi kahverengi Benim yari sorarsan Adı Muhsin Efendi 3- Pencereden Bakıver Bir şişe ırakı ver Irakıyı verirken Kendini bırakıver 4- Dereye indim durdum Bir çift güvercin vurdum Güzellerin içinde Emine'ye vuruldum 5- Pencerenin önünde Kitap almış okuyor Mis mi çaldın kekiline Yel estikçe kokuyor 6- Entarisi Dikleme Ufacık itikleme Benden sana fayda yok Boş kapıyı bekleme kayada keklik şakır ay bebek oy bebek aylim bebek oy yaralarım durmaz balkır ben ölem kayada çifte keklik ay bebek oy bebek aylim bebek oy bağrımda tahta beşik ben ölem keklik gitmez kayasından ay bebek oy bebek aylim bebek oy kan damlıyor gagasından ben ölem türkü örneği Çanakkale İçinde Aynalı Çarsı, Ana Ben Gidiyom Düşmana Karsı ![]() Of Gençliğim Eyvah ![]() Çanakkale İçinde Bir Uzun Selvi, Kimimiz Nişanlı Kimimiz Evli ![]() Of Gençliğim Eyvah ![]() Çanakkale Üstünü Duman Bürüdü, On Üçüncü Fırka Yürüdü ![]() Of Gençliğim Eyvah ![]() Çanakkale İçinde Bir Dolu Testi, Analar Babalar Mektubu Kesti ![]() Of Gençliğim Eyvah ![]() 13 ![]() Sayfa:152 13 ![]() Vardar Ovası türküsü ile mainlerin kime ait olduğu bilinmemektedir ![]() 2 ![]() ![]() ![]() b ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|