Veliler de Türban Yasağını 'Deldi' |
08-27-2008 | #1 |
|
Veliler de Türban Yasağını 'Deldi'HANİ SİZ ANNELERİMİZİN BAŞÖRTÜLERİNE KARŞI ÇIKMIYORDUNUZ? Veliler de türban yasağını 'deldi' Erzurum'da 4 yıldır velilere de uygulanan türban yasağı delindi! Mezuniyet törenine iki öğrenci velisi perukla girdi Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde 4 yıldır velilere de uygulanan türban yasağını iki öğrenci yakını peruk takarak deldi Üniversitede dün yapılan mezuniyet töreninde trban üstüne takılan peruklar ise salonda ilginç görüntülere neden oldu Törene katılan öğrenci velileri arasında Fen-Edebiyat Fakültesi İngilizce Bölümü öğrencisi Handan Demirkol'un annesi Ayşe Demirkol ve yengesi Sabiha Demirkol türban krizini yanlarında götürdükleri peruklarla aştılar KURALLARI UYGULUYORUZ Önceki yıllardan salona türbanlı velilerin alınmadığını bilen veli Ayşe Demirkol, "Ben tören için Kayseri'den geldim İnancım gereği türban takıyorum Kızım beni türban konusunda uyarmıştı O nedenle hazırlıklı geldim Yanımda peruk getirdim ve türbanımın üstüne peruk taktım Problem yaşamadan salona girdim Ama bu tür yerlere istediğimiz şekilde girmemizde ne sakınca var, anlamıyorum" dedi Atatürk Üniversitesi Rektörü Yaşar Sütbeyaz da şunları söyledi "Her sene uygulanan bir kuraldır Devletin bize gönderdiği genelgelerde bu yönde talimatlar var Biz de talimat gereği türbanlı velilerin alınmayacağını belirttik 3-4 yıldır bu kararı uyguluyoruz Her yıl aynı problemin yaşanması bizi de zor durumda bırakıyor Sonuçta devletin memuruyuz Kendi başımıza bu uygulamaları yapmıyoruz Diğer üniversitelerde uygulanıp, uygulanmadığını bilmiyorum Bu konuda taviz vermemiz mümkün değil" SABAH :18062003 |
|