Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
insan, psikolojisini, yonetme

İnsan Psikolojisini Yonetme

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnsan Psikolojisini Yonetme

Yasli bir adam emekliye ayrilir ve kendine bir lisenin yaninda kucuk bir ev alir Emekliliginin ilk bir kac haftasini huzur icinde gecirir ama sonra ders yili baslar Okullarin acildigi ilk gun, dersten cikan ogrenciler yollarinin uzerindeki her cop bidonunu bagirip, cagirarak tekmelerler

Bu cekilmez gurultu gunler surer ve yasli adam bir onlem almaya karar verir

Ertesi gun cocuklar gurultuyle evine dogru yaklasirken, kapisinin onune cikar onlari durdurur ve: 'Cok tatli cocuklarsiniz, cok da egleniyorsunuz Bu nesenizi surdurmenizi istiyorum sizden Ben de sizlerin yasindayken ayni sekilde gurultuler cikarmaktan hoslanirdim, bana gencligimi hatirlatiyorsunuz Eger her gun buradan gecer ve gurultu yaparsaniz size her gun 5 lira verecegim' der

Bu teklif cocuklarin cok hosuna gider ve gurultuyu surdururler Birkac gun sonra yasli adam yine cocuklarin onune cikar ve onlara soyle der:

'Cocuklar enflasyon beni de etkilemeye basladi bundan boyle size sadece 2,5 lira verebilirim' Cocuklar pek hoslanmazlar ama yine devam ederler gurultuye

Aradan birkac gun daha gecer ve yasli adam yine karsilar onlari: 'Bakin' der, 'Henuz maasimi alamadim, bu yuzden size gunde ancak 1 lira verebilirim, tamam mi?' 'Olanaksiz' der iclerinden biri, 'Gunde 1 lira icin bu isi yapacagimizi saniyorsaniz, yaniliyorsunuz Biz isi birakiyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com