![]() |
Karışıklar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KarışıklarAdam 80 yasina gelmis olan babasini huzurevine birakir ![]() ![]() Halini, hatirini sorar: "Nasilsin, baba? Iyi bakiyorlar mi sana burada? Bir seye ihtiyacin var mi?" "Oglum, bu huzurevi cok guzel ![]() ![]() ![]() ![]() Ziyaret sonunda adam hemen hemsireyi bulur ![]() "Hemsire hanim" der, "Babam birseyler anlatiyor ![]() "Dogru" der hemsire ![]() ![]() Kudus' e atanan bir Amerikali gazeteci, Aglama Duvari'nin onunden gelip gecerken, bir musevinin her gun duvarin onunde diz cokup dua ettigini farketmis ![]() ![]() Adamdan izin aldiktan sonra teybini acmis ve konusmaya baslamis: - "Isminiz?" - "David ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Sizi her gun burada, Aglama Duvari'nda, dua ederken goruyorum ![]() - "Evet, her sabah dukkanimi acmadan once buraya gelir, dunya barisi ve uluslarin kardesligi icin dua ederim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - " Cok guzel ![]() ![]() ![]() ![]() - " Israil kurulup da buraya goc ettigimden bu yana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gazeteci etkilenmistir ![]() - " 40 yildir burada dua ediyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yasli musevi; umitsiz, bikkin ve uzgun bir ifadeyle duvara bakar ve kirgin bir ifadeyle cevap verir: - " Bilmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Temel akciger kanseri olmus Doktorlar iki aydan daha fazla yasaman mucize olur demisler ve umitsiz oldugu icin tedaviye de son vermisler ![]() Olecegini anlayan Temel , butun esiyle dostuyla helallesmeye karar vermis ![]() ![]() ![]() Temel'in en iyi arkadasi Dursun Temel'in bu yaptigini duyunca sormus - Yaw Temel, anladik sen Kanser oldun olecen, neden millete AIDS oldum diyon, bak herkesi bir korku sardi demis ![]() Temel; - Yaw Tursun, oyle de oleceeezzz boyle de olecez, bari kariyi saglama alalim dedim ![]() Adamı, vergi dairesine çağırmışlar ![]() ![]() ![]() ![]() Adam korku içinde, mali danışmanına gitmiş ![]() ![]() - Vergi dairesine giderken nasıl giyineyim? ![]() ![]() Mali danışman öğüt vermiş: - En eski elbiselerini giy ![]() ![]() ![]() ![]() Adam güvenemeyip, bir de avukatına danışmış ![]() ![]() - En yeni, en pahalı elbiseni giy ![]() ![]() ![]() ![]() Adamı bu öğütler tatmin etmemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bir gelin, zifaf gecesi ne giymesi gerektiğini bir arkadaşına sorar ![]() ![]() O da, gırtlağa kadar kapalı, koyu renk bir gecelik giymesini tavsiye eder ![]() ![]() Bir başka arkadaşı ise, dekolte, şeffaf bir gecelik giymesini söyler ![]() ![]() Vergi dairesine giderken ne tür bir elbise giymesi için arkadaşından öğüt bekleyen adam, bu hikayeyi dinledikten sonra, sorar: - Zifaf gecesi ne giyeceğini bilemeyen gelinle, vergi dairesine giderken ne giyileceğini soran benim aramda ne gibi bir ortak yan var ki? Adamın akıllı arkadaşı gülerek, izah eder: - Ne giyersen giy, başına gelecek şey aynıdır ![]() ![]() Sarhosun biri üst bas daginik bir halde karakola gelir, araba anahtarini göstererek komisere söyle der: - Komiserim su elimde gördügünüz anahtar var ya, onun üstünde az önce benim arabam vardi, simdi yok ![]() ![]() ![]() ![]() Komiser sarhosa söyle bir bakar, - Sen önce kendine bir çeki düzen ver bakiyim su haline bak ![]() komiseri önünde böyle fermuari açik durmaya utanmiyor musun? Sarhos pantolonunun önünde açik fermuara bakar, bakar ve söyle der: - Aha, kariyi da çalmislar ![]() ![]() ![]() Hizmetçi: Aloo? Adam: Kızım benim, hanımı çağırıver sen bana H: Bir dakika efendim H: Alo A: Ne oldu kızım, hanım nerede? H: Ay beyfendi nasıl söylesem, hanımefendi yatak odasında biriyle beraber ![]() A: Ne, bir adamla mı? H: Maalesef, beyfendi ![]() A: Ne?!, hem de benim evimde ha! Bana bak kızım, git benim çalışma odama, aç masamın çekmecesini ordaki tabancayı al, ikisini öldür, emrediyorum sana! H: Beyfendi, ben nasıl yaparım öyle şeyi? A: Yaparsın, bak telefonda bekliyorum, yürü haydi İki el silah sesi duyulur ![]() ![]() H: Alo, beyfendi A: Ne yaptın kızım? H: Söylediğiniz gibi silahı aldım, ikisini de öldürdüm efendim ![]() ![]() A: Ne havuzu? H: Bahçedeki yüzme havuzuna beyfendi, nereye olacak? A: Ulan bizim villada yüzme havuzu yok ki, orası neresi Alooo? Ali 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Baba, Siyaset nedir? Baba düşünür ![]() ![]() -Bu evde parayı getiren kim oğlum? -Sen ![]() ![]() ![]() -Ben kapitalist rejimim ![]() -Annem ![]() ![]() ![]() -O da hükümet ![]() -Dadım ![]() ![]() ![]() -Dadın işçi, kardeşin gelecek, sen de halksın o zaman ![]() Ali herşeyi notalır ve uyur ![]() ![]() Gece garip seslerle uyanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Kapitalist rejim işçiyi sömürüyor, hükümet uyuyor, gelecek b*k içinde, halk ne yapsın? ![]() ![]() ![]() Ögretmen bir gün ögrencilerine söyle bir soru sormus : - Insanlarda istem disi çalisan sey nedir ? Ögrencilerden biri parmak kaldirip cevap vermis : - Tik tir hocam ![]() ![]() ![]() Ögretmen soruyu bilen ögrencisine : - Aferin oglum senin adinne? diye sormus ![]() Ögrenci : - Tüleyman hocam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşlı bir öğretmen, Fen Bilgisi dersinde kasları anlatıyordu ![]() -Şimdi ben boks yapsam hangi kaslar çalışır? Çocuk sakin sakin cevap verdi : -İzleyenlerin gülme kasları öğretmenim! çocuk okula gelir ![]() ![]() _oğlum noldu sana? _bubam dövmiştir _neden oğlum? _valla bilmiyom hocam ![]() ![]() bunun üzerine hoca, _bak şehmus bu gibi durumlarda uyumasan bile ses etmemek lazımdır der Şehmus kafa sallar eve gider ![]() ![]() ![]() hoca merakla Şehmusun yanına gidrek sorar, _Şehmus noldu kim yaptı der _bubam yaptı _niye şehmus noldu Şehmus anlatmaya başlar ![]() yine akşam evde yatıyık,yine bubamın sesini duyiyem ![]() Ali uyudunmu,ses yok Veli uyudunmu, ses yok Şehmus uyudunmu,bende uyumadım ama hiç ses itmedim ![]() bunun üzerine anamla bubam bi gıpraşmaya başladılar,anlamadım ne oliy ![]() Biraz sonra anam dediki _la ihsan ben geliyom, bubamda Hatçem bende geliyom dedi ![]() bende _ula nere gidiyonuz bende geliyom dedim ![]() ![]() ![]() Hasta Ögrenci Telefon çaldi ![]() ![]() - Müdür bey, bizim oglan bugün okula gelemeyecek ![]() ![]() ![]() ![]() - Peki, siz kimsiniz? - Ben mi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|