![]() |
Politika Nedir !! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Politika Nedir !!Politika Nedir? İşte budur : Çocuk babasına sorar: "Baba politika nedir?" Baba şöyle der: "Bak oğlum, ben eve para getiriyorum, öyleyse ben kapitalistim ![]() Annen parayı yönetir, öyleyse o hükümettir ![]() Deden paranın doğru idare edilip edilmediğine dikkat eder, öyleyse o da sendikadır ![]() Hizmetçi kız ise isçi sınıfıdır ![]() Bizlerin ise tek hedefi vardır, senin rahatlığın ![]() ![]() Söyle bakalım anlayabildin mi?" Çocuk düşünür ve o gece babasının anlattıklarını düşüneceğini söyler ![]() Gece yarısı cocuk uyanır ![]() ![]() Ne yapacağını bilemeyen çocuk anne ve babasının yatak odasına gider ![]() Annesi yalnız ve derin bir şekilde uyumaktadır, öyle ki onu uyandıramaz ![]() Hizmetçi kızın odasına gider ![]() ![]() Dedesi de pencereden gizlice onları izlemektedir ![]() Hepsi öyle meşguldürler ki çocuğun orada olduğunu farketmezler bile ![]() ![]() Ertesi sabah baba çocuğa kendince politikanın ne oldugunu anlatmasını ister ![]() -"Evet" der çocuk, "kapitalizm" işçi sınıfını kötüye kullanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte politika budur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|