Evlilik Anısı |
08-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evlilik AnısıKadın gece yarısı uyandığında kocasının yatakta olmadığını görür Kalkıp mutfağa gittiğinde kocasını yaşlı gözlerle kahve içerken bulur -'Ne oldu, neyin var' diye sorar -Adam: '40 yıl önceki çıktığımız günleri hatırlıyor musun?' Kadın çok duygulanır Demek ki kocası 40 yıl önceki yıllarını hatırlayıp, uyuyamamıştır - 'Evet' der duygulu bir sesle - Adam: 'Daha liseyi yeni bitirmistik ve sen 18'ine girmek üzere idin' -'Evet' der kadın o günleri hatırlayarak - 'Bir gün annen evde yoktu ben size gelmistim Hatırlıyor musun?' - 'Evet ' ! der kadın gülümseyerek -Adam:'Annen eve erken gelmişti ve bizi yakalamıştı, hatırlıyor musun?' - Kadın 'Evet' der büyük bir sevgi ile Kocasının her detayı hatırlamasından memnun ve mutlu olur - Adam: 'Annen odasına gitmiş bir silah ile gelip silahı başıma dayamış ya kızımla evlenirsin ya da seni 40 yıl hapse gönderirim, daha 18'ine bile basmadı' demişti Hatırlıyor musun?' - 'Evet' der kadın gülümseyerek - Adam gözlerindeki yasları siler ve büyük bir iç çeker: 'Bugün hapisten çıkıyor olacaktım' |
|