Prof. Dr. Sinsi
|
Yıldızlara Hükmeden Hükümdar
Küçükken yıldızlara merdiven dayayarak çıkmaya çalışan bir çocuğun öyküsü beni etkilemişti Yıldızlara ulaşmak o zamanlar benim için bir efsaneydi Ama nedense merdivenle çıkmanın olasılığına inanmıştım Öyle olmasını yürekten arzu etmiştim Yıldızlara Hükmeden Hükümdarı ziyaret edecektim O hükümdarı hep gökyüzünde,uzak galaksilerde imaje ettim![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Yıllar sonra insan büyüdükçe,çocukluk mitlerinden ve hayallerinden zorla kopartıldığı için Yıldızlara Hükmeden Hükümdar'ım o tatlı günlerin arasında unutulup gitmişti Benimde merdivenle yıldızlara çıkma inancım,ikiseksen yerde nakavt olmuştu![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
(![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) )
2 Dünya savaşı döneminin Türkiyesi'nde delikanlı olmuştu Kelkitli çiftçi bir ailenin mert,yürekli delikanlısıydı Omuzları geniş,babayiğit kıvamında bir dış görünüşe rağmen;ince zarif ruhlu,tefekkür sahibi bir gençti Ailesinin zor şartlarına aldırmadan,köyün zengini ailenin kızına tutuldu Kızda ona İki gönül ne yapıp etti,büyükleri ikna ile evlendiler 17 ve 18 yaşında tüm dünyaları köyleri olan iki genç Delikanlı bir yıl olmadan askere gitti,eşini bırakarak Zaten yuva dedikleri yer baba ocağındaki evdeki tek odaları idi Dört yıl askerlik süresince iki kez görüşebildiler Oda delikanlı Sivas'tan Gümüşhane'ye yürümeyi göze aldığı için![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Taşı,toprağı harman gibi savuran delikanlı ile tüm gün geniş bir ailenin ev işlerini yapan eşi çalışmaktan çabalamaktan zerre gocunmadı yıllarca,ama içten içe büyüyen bir sorun her geçen gün kartopu boyutunu aşmış,çığ olarak üzerlerine geliyordu![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Çocukları olmuyordu Evleneli 8 sene olmuştu Köyde sözler ayyuka çıkmaya yükselmiş , delikanlının ailesi "bir başka eşin" getirilmesinden bahsetmeye başlamıştı Dayandı iki genç,dedikoduya ne kadar dayanabilirse cahil yürekler![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Dayanma gücü tükenince bir gece sessizce iki denk tutan eşyalarını sırtlayıp kimseye haber vermeden Samsun'a yollandılar Delikanlı yeni bir düzen kurmak için canla,başla çalıştı;eşide çocuk sahibi olabilmek için hacı,hoca,şeyh,üfürükçü de dahil medet olacak her yere başvurdu Yıllar geçiyordu 12 sene sonunda kadının komşuları onun beynini öyle yıkadılarki "bir başka eşin" olması,onun içinde iyi olacaktı Gözler üzerinden,sözler yüreğinden uzaklaşacaktı![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Kabul etti kadın,bir pundunda eşine konuyu açmak üzere Zaten adayda çok yakınlarındaydı,komşularıydı![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
O pund geldiğinde artık orta yaşa hızla ilerleyen adam duyduğu sözler karşısında öyle kırıldıki,kızgınlıkla eşine " benim sana sevgim çocuk için mi?sen hiç mi allahtan korkmazsın,bir daha bu konuyu açma" diyerek kızdı Aile içinde sorunu çözmüşlerdi ama dedikodu mekanizması ful iş başındaydı artık kusur kadından,adama dönmüş onda aranır olmuştu![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Bir gece daha eşyalar otobüse yüklendi,iki sessiz karaltı Allah'ın şahitliğinde yola koyuldular![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
"hayır ve şerrin " anlamına vakıf olarak Yolculuk İstanbul'a Canla başla mücadele tekrarlandı,sabır ile aşk ile Sığındıkları allah'ın rahmetine nail olmuşlar ki,15 yılın üstüne ilk oğulları oldu,sonra iki kız,sonra bir erkek daha Bir için yıllarca yanmışlar,dört nasip bulmuşlardı![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
(![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) )
Ben onunla tanıştığımda 65 yaşında yaşlı bir bilge gibiydi Omuzları dik ve geniş,ailesine yük olmayan,alemlere yük olmayan sessiz,ama "mana"yı bulmuş biriydi karşımdaki Bense nüfus cüzdanında islam yazması dışında inancı bile olamayan,göstermelik yaşayan,sözsüz,özsüz biçare havalarıyla insanlara kedimi acındırma pozisyonlarındaydım![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
15 yılım geçti onunla Adı İbrahim'di Adına yakaşır adamdı,adına yakaşır inanandı,adına yakaşır cömertti Sözü gereğinde söyler,kızar ama küsmezdi Ben evlerinde her zaman huzur buldum,anlam buldum,yaradan gücünden izler buldum Huzur ile uyudum,sabah ezanından sonraki elinde kuranı ile günü karşılamasına şahit oldum Onurlu olmayı ama gururlu olmamayı gösterdi bana O benim kayınpederimdi,babamdı![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Gözümüzün önünde 15 günde hepatitten solup,beklenen sona varmak için algılarımızdan kaybolup,şeklen toprak altında olalı 7 ay oldu Şimdi anlıyorum ki ,benim merdivene hiç ihtiyacım yokmuş Ben Yıldızlara Hükmeden Hükümdarın alemindeymişim bunca yıldır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Selam olsun sana Umarım inandığımız Allah'ın merhametine nail olmuşsundur![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Ama isyan olarak algılamadan "keşke burada olsaydın" da diyorum Yalan yok diyorum![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
|