Kadir Gecesi Hakkında |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadir Gecesi Hakkındailgili linkler: http://wwwspatyomcom/kadir-gecenizt=kadir+gecesi http://wwwspatyomcom/kadir-gecesi-t=kadir+gecesi Kadir Gecesi Hakkında aslında alıntı yapacaktım Fakat ben kendim yorumlamayı seçtim İçeriğinde yanlışlar olabilir eleştiriye açığım : 97/KADR (KADİR)-1: İnnâ enzelnâhu fî leyletil kadr(kadri) ***Muhakkak ki Biz, O’nu (Kur’ân’ı) Kadir Gecesi’nde Biz indirdik 97/KADR (KADİR)-2: Ve mâ edrâke mâ leyletul kadr(kadri) ***Ve Kadir Gece’sinin ne olduğunu sana bildiren nedir? 97/KADR (KADİR)-3: Leyletul kadri hayrun min elfi şehr(şehrin)*** Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır 97/KADR (KADİR)-4: Tenezzelul melâiketu ver rûhu fîhâ bi izni rabbihim, min kulli emrin ***Melekler ve ruh, onda (o gecede) Rab’lerinin izniyle herbir emir için inerler 97/KADR (KADİR)-5: Selâmun hiye hattâ matlaıl fecr(fecri) ***O (gece), fecrin doğuşuna kadar selâmdır (selâmettir) Kadir : 1Değer, kıymet, itibar 2Bir yıldızın parlaklık bakımından bulunduğu basamak 3Güçlü, gücü yeter, erkli 3"Her şeye gücü yeter" anlamında Tanrı'nın sıfatlarından biri *** Kuran ın bu suresinde Kadir Gecesi nin herkese ait ve herkesin aynı gecede yaşayacağıyla yani standart bir gün olduğu belirtilmemiş Benim görüşüm - her insan kadir gecesini yaşayamaz Kadir gecesi insanın kemal e ermesi veya üst bir kademeye çıktığı gece olabilir (Ve Kadir Gece’sinin ne olduğunu sana bildiren nedir?) İnsanın kemale ermesi artık bazı şeylerin farkında olması insanın sonsuzluk mertebesini kavraması 1000 aydan daha kıymetlidir İnsan bin günde bir gecede her şeyi kavrayıp alim olamaz bunun olması için bir sürenin geçmesi, belli bir birikiminin olması gerekir işte puzzle parçalarının sonuncusunu da insan doğru yere koyduğunda kadir gecesine erişir Bu gece 1000 aydan daha hayırlıdır Sonuçta niye herkesin kadir gecesi ramazanın belli bir gününde saklı olsun ki ? herkesin hayattan çektikleri, Kuran okurken anladıkları farklıdır Ben herkesin kadrinin farklı böylece (asıl)kadre yaklaşanların kadir gecelerinin farklı farklı olduğunu düşünüyorum Bu arada Hadisler var mesela ramazanın son 3 gününde arayın diye bunu da insanın ramazanın son 3 gününde açlığıyla (nefsiyle) savaşı sonucu kendini uhrevi konulara adaması sonucu kadre ulaşacağını düşünüyorum Allah herkesin kadre ulaşmasını nasip etsin Başta da dediğim gibi bu yazı yorumdur İşte 15 yaşında fetva mı veriyosun diye düşünebilirsiniz Fakat fetva vermiyorum İçinde yanlışların olduğunu zaten varsayıyorum sonuçta 15 yaşındayım değişik bir yorum bulunsun diye yazdım herkese iyi forumlar |
|