Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hikaye, peygamberimizin, vefatı

Peygamberimizin Vefatı - Hikaye

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peygamberimizin Vefatı - Hikaye

Peygamber Efendimizin Vefatı
Peygamber Efendimizin vefatından bir gün önceydi

Herkes nefesini tutmuş bekliyordu Çünkü az evvel Hazreti Peygamber, ?Bende bir hakkı olan varsa gelsin alsın? dediğinde, orada bulunan sahabelerden biri; ?evet, benim bir alacağım var Bir gün kırbacınızın ucu o sıra açık olan sırtıma değmişti de, canım yanmıştı? dedi

Hz Peygamber hiç tereddüt etmeden üstündeki kıyafeti sıyırdı, arkasını döndü ve ?vur? dedi
Herkes şaşkındı O sahabe hemen koşturdu ve elini yüzünü Hz Peygamber?in mübarek sırtına sürdü, doyasıya öptü

Hz Peygamber bu davranışıyla, kul hakkının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu

Vefatına çok az bir süre kala göz nuru kızı Hz Fatma?yı yanına çağırdı ve kulağına bir şeyler söyledi

Hz Fatma?nın önce üzüldüğü sonra sevindiği görüldü

Hikmeti sorulduğunda; ?Babam bana yakında vefat edeceğini söyleyince çok üzüldüm Fakat benim yanıma ilk sen geleceksin dediğinde ise sevindim? cevabı verdi

Nitekim Hz Fatıma Peygamber Efendimizden 6 ay sonra vefat etti

Peygamber Efendimiz vefat etmeden az önce eşi Hz Ayşe?nin dizine uzandı ve mübarek başını Hz Ayşe?nin çenesi ile göğsü arasına yasladı

Misvak istedi

Takatsiz olmasına rağmen, zaten inci tanesi gibi olan dişlerini temizledi

Rabbi?nin huzuruna tertemiz gitmek istiyordu

Son anları
Peygamber Efendimiz vefatından az önce son sözleri olarak;

Namaza dikkat edilmesini, kadın haklarının korunmasını, idare altındakilere iyi muamele edilmesini, emanetlerin yerlerine ulaştırılmasını istedi" (Câmiü's-Sağîr, c3, s188/3190)

İnsanlık sırf bu öğütlere kulak verse, daha yaşanılabilir bir dünya oluşturmak işten bile değildir

Son cümlelerini tamamlamıştı ki, bir ara kapı çaldı

Gelen Hz Cebrail?di Selam verdi Peygamberlik görevinin sona erdiğini söyledi

Ardından, kapıda bekleyen bir misafir daha olduğunu ve eğer izin verirse ancak içeri girebileceğini söyledi

Hz Peygamber ?o kim?? diye sordu

Hz Cebrail, ölüm meleği Hz Azrail dedi

Hz Peygamber, ?gelebilir, ben hazırım? cevabı verdi

Şahadet parmağını yukarı kaldırdı; ?Yüce Dosta" gittiğini söyleyerek ruhunu teslim etti

Hz Ayşe seslendi, cevap alamadı

Hz Peygamber?in mübarek gözünden bir damla yaşın yanağına süzüldüğünü gördü

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com