Kişilik Bozuklukları.... |
07-10-2008 | #1 |
su perisi
|
Kişilik Bozuklukları....Obsesif Kompulsif Kisilik Bozuklugu * mukemmelliyetcidir, calismak icin yasar, * onlar icin hayat ak ve karadan ibarettir, ayrintilar butunden daha onemlidir * kontrolu surekli elde tutmaya calisir, kati ve donulmez kurallari vardir * kendilerini ise yaramaz ve yetersiz olarak algilama egilimleri yuksektir Asagidaki tarz dusunce bicimi baskindir * "Kontrolu elde tutmaliyim" * "Her sey benim istedigim duzende olmali" * "Duzensizlik beni deli ediyor" * "Ayrintilar butunden daha onemlidir" * "Ben olmasam her sey kontrolden cikacak" * "Hata yapilmamali, hata yapiyorsan basarisiz bir insansin demektir Narsistik Kisilik Bozuklugu * kendilerini herseyden degerli ve ustun goruruler * her zaman ustunluklerini gostermek ve digerlerine kabul ettirmek icin ugrasirlar * onlar en ust sinifti ve her seyin en iyisine layiktirlar Asagidaki tarz dusunme bicimi baskindir * "Herkesten daha guzel ve farkliyim" * "Bana hizmet edecekseniz tabiiki ben bunu hak ediyorum" * "Ustun oldugum icin bana itaat etmelisiniz" * "Benimle ayni seviyede olmaniza imkan yok" Paranoid Kisilik Bozuklugu * digerlerine guvenmezler, asiri kuskucu ve de kiskanc bir yapiya sahiptirler * digerleri tarafindan asagilandiklarina, degerlerinin bilinmedigine inanirlar * kaygi duzeyleri yuksektirSurekli gerilim icinde yasarlarHareketlidirler Asagidaki tarz dusunce bicimi baskindir * "Bana iyi davraniyorlarsa mutlaka bir cikarlari vardir" * "Kimseye guvenme, gizli amaclari olabilir" * "Surekli tetikte ol, zararin nereden gelecegi belli olmaz" * "Fazla yakinlasma incinirsin" * "Yakinlik zayifliktir" * "Arkamdan gizli isler yapiyorlar" Borderline Kisilik Bozuklugu * belirgin bir sekilde birbirine zit duygu ve dusuncelere sahiptirlerofkeden neseye, neseden kizginliga cok cabuk gecerler * dengesizdirler, kendileriyle ilgili "ben buyum" gibisinden belirgin bir algilari yoktur * ofkelidirler, cogunlukla kavgalara karisir ofkelerini kontrol edemezler * duygulari asirilik ve de degiskenlik gosterir nacak genel ruh hallerinde bosluk duygusu hakimdir * kurallara uymama ve de reddetme egilimine sahiptirler Asagidaki tarz dusunce bicimi baskindir * "Kendimi yonetemiyorum" * "Kimse beni sevmiyor" * "Beni sevmeleri icin onlara boyun egmeliyim" * "Ofkemi yenemiyorum" * "Sonunda birilerini oldurecegim" * "Sadece enayiler tum kuralara uyar" |
Cevap : Kişilik Bozuklukları.... |
07-25-2008 | #2 |
SWASTICA
|
Cevap : Kişilik Bozuklukları....MÜKEMMEL BİLGİLER VE DÜNYA ÜZERİNDE BU TÜP KİŞİLİK BOZUKLUĞUNA SAHİP BİÇOK İNSAN VAR HÜMANİZM YERİNE BU TİP KARMAŞIK DUYGULAR İÇİNE GİRMEK TUHAF NEYSE HERŞEYE RAĞMEN PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER EMEĞİNE SAĞLIK |
Cevap : Kişilik Bozuklukları.... |
10-25-2008 | #3 |
|
Cevap : Kişilik Bozuklukları....Paranoid Kisilik bozuklugu demek bende bundanım saolun noldugumu ögrenmıs oldum:D:D |
|