Gök Gürlese De Korksak Anne! |
07-06-2008 | #1 |
KRDNZ
|
Gök Gürlese De Korksak Anne!gökyüzümüzde mavi rengimizi aldılar sabahımızdan gunesi aldılar yağmursuz kaldı topraklarımız kokmaz oldu bahçelerimiz ekmeğimiz kuru suyumuz kan kokulu evimiz kan sıcaklığından baska ne sefkatının ısıtan saflığı temızlığı ne gözlerinin ışığı kalmış anne sabahımızda telaş olurdu babamız işe biz okula giderdik tarihe şahitlik eden bu şehirde telaşın en tatlısı bizim öğrenmenin en anlamlı ve en faydalı haliydi annemin gülüşü güneşimiz babamın sevgisi gecemizin aydınlığıydı bizim bir gün gözünün feri söndü sabahımızın güneşi doğmaz oldu yeni güne öğrendiğimiz tek şey adalet oldu adaletsiz dillerden boy boy resimlerle adaletin simgesi cansız bedenler demirden kocaman oyuncaklar adı tankmış tüfekmiş bombaymış ellerimizde ne bez bebeklerimiz ne de oyuncak arabalarımız kaldı sabahın köründe uyandık hep gecenin feryadına yatdık üzerimizde acı örtündük aşımızı çileye banıp yedik ne olmuşdu böyle neden herkes bize düşman olmuştu kara emellerini kara bir suya sebep bilip adını adalet getirmekle süsleyen insanların eline kaldık geceleri yağmur yağsa da gök gürlesede korkmaz olduk her sabah her gece aynı seslerı duymak bizim için sıradan olmuştu artık her gune babasız uyanmak okulumuzun onunde demırden adaletın ucunda bırer kelebek olmak sıradan olmuştu bızım ıcın sadece mezar dedikleri o yassı toprağın altında hep yarım kalmıs hayatlar yarım kalmıs umutlar yarım kalmıs sevgıler vardı aynı bedenlerı gıbı yarımdı hep sozler tukenırken boğazımda gökyüzünde ucamıyan ucurtmamla elimde senin kokundan bır kac damla kalmıs örtünle babamın sessiz çaresiz yumrukladığı duvarın önünde en son hediyen kalem ile kağıda dediğin gibi şair ruhumla sadece şunu yazabildim anne hani sen yağmurlu gecelerde gökgürültüsünden korktuğumuzda bize korkmayın derdin ya hani bende şimdi şunu yazabiliyorum sadece anne KEŞKE GÖKGÜRLESEDE EN YÜKSEK SESİYLE KORKSAK ANNE KORKSAK ANNE KORKSAK ANNE |
Cevap : Gök Gürlese De Korksak Anne! |
07-12-2008 | #2 |
[KAPLAN]
|
Cevap : Gök Gürlese De Korksak Anne!Günümüzde adeletin bekçileri konumundaki adaletsizler, nice suç nedir bilmeyen, anne sevgisi görememiş, baba şefkati tadamamış çocuklarımıza dünyanın birçok bölgesinde o acımasız adalet zincirini kullanmakta Ne kadar üzücü ki, kimse bu konuda sesini yükseltememekle birlikte, mevcut sessiz bekleyişleriyle bu vahşete ortak olmanın utanıcını bile yaşamamakta Yine de şüphem yok ki, bir gün devran döner, adalet yine bizden sorulur Ne çocuklar üzülür, ne de hoşgörü kaybolur Bu değerli paylaşımınız için teşekkürler Sevgili KRDNZ |
Cevap : Gök Gürlese De Korksak Anne! |
07-12-2008 | #3 |
gothicc_girll26
|
Cevap : Gök Gürlese De Korksak Anne!şiir gzLmiş yorumun çoq qzl Sevqili [KAPLAN] (=
07-12-2008 | #4 |
_bushra_
|
Cevap : Gök Gürlese De Korksak Anne!paylasım icin tesekkurlersiir qüzelmis |
|