Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avuçta, iclal, pek, yürek

Avuçta Bir Yürek - İclal Pek

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avuçta Bir Yürek - İclal Pek kitap tanıtımı - Avuçta Bir Yürek - İclal Pek kitap özeti

Avuçta Bir Yürek
Günlük Hayatta Psikoloji ve Patoloji
İclal Pek

Cinius Yayınları / İnceleme - Araştırma - Eleştiri Dizisi

Kitap hakkında

Otuz yıllık meslek hayatımda grup terapilerinin çok etkili olduğunu düşünmüşümdür Birebir terapilerde insanlar kendi problemlerini mühim sayarlar ve problemi çekirdek haline getirip, o çekirdek etrafında dönerler Bana göre grup terapisinin en önemli görevi, bu fasit daireyi kırmak, hastaya, bir diğer üyenin sorununun en az kendisininki kadar önemli olduğunu gösterip, bu defa karşısındakinin de sorununa çare aramasını sağlamaktır Böylece kişi kendi probleminden uzaklaşmış olur, hem de analitik düşünce yapısı geliştirirken sosyalleşir
Ben bir yazar değilim Zaten böyle bir iddiam olsaydı, asıl yazarlara karşı haksızlık, hatta ayıp etmiş olurdum Ben sadece kendi konumda bazı örnekler vererek, çok fazla da tekniğe girmeden, herkesin anlayacağı, kendine dönüp sorular sorabileceği ve bu sorulara verdiği cevaplara göre kendini yönlendireceği bilgileri aktarmak istedim Çünkü bizim hocamız Prof İhsan Şükrü Aksel, "Sokaktaki on kişiyi çevirseniz dokuz tanesi hastadır, ama hasta olduğunu bilmez veya kabul etmez," derdi Rahmetli hocamın sözüne inanmış bir öğrencisi olarak, işte bu dokuz kişinin hizmetine sunmak üzere bu kitabı hazırladım

Kitabın künyesi

271 sayfa, 2 hamur, ISBN: 978-605-5618-49-0; Boyut: 12,5x19,5cm; Baskı Tarihi: Kasım 2009
Özgün Dili: Türkçe

Kitap kapağı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com