Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bacaksız, demirel, evimizin, insanları, kemal, piano

Piano Piano Bacaksız ( Evimizin İnsanları ) - Kemal Demirel

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Piano Piano Bacaksız ( Evimizin İnsanları ) - Kemal Demirel

Piano Piano Bacaksız

Piano Piano Bacaksız / Evimizin İnsanları

Yazar : Kemal Demirel

Epsilon Yayınevi

Tür:

- Türk Edebiyatı

- Öykü

Biraz sonra ben de yukarı çıkıyor, dalıyorum derin çocuk uykuma Yalınayak sokakları dolaştıktan sonra gelip yine yatağın içine girmek Annem hiç pis değildi Tersine tüm yoksulluğumuza karşın çok temiz bir kadındı Ama temizlik adına bile olsa, bana hiçbir zaman baskı yapmadı Böylece ben çocukluğumu bağımsız olarak, yaşamın ta içinde sürdürdüm Bu nedenle de, o yaşam bırakmadı beni bugüne kadar Artık o koşullarda yaşamıyor olsam da, çocukların sıcak yaz gecelerini, yaz günlerini düşler dururum Geceleri yaşayan çocukları Oysa kış, bir yaşam yoksulluğu demektir Kışın alabildiğince çabuk geçmesini dilerim, özlemini duyduğum yaz günlerini, gecelerini yaşamak için"

“Evimizin İnsanları”, diğer adıyla “Piano Piano Bacaksız”, her odasında bir ailenin barındığı yıkık dökük bir evde, hayatta kalmaya çalışan insanların öyküleri Kitabın yazarı Kemal Demirel, parasızlığı, çaresizliği, acıları, öfkeleri, kaygıları hatta açlığı paylaşarak hafifleten; sevgiyi, umudu, sahip oldukları her şeyi -bir altın dişi bile- paylaşarak yaşama sevincini çoğaltan bu insanları, sevgi dolu bir dille yücelterek anlatırken, hayatın ne denli yalın yaşanabileceğini de vurguluyor Kitabın ikinci bölümünde, filmi pek çok ödül almış olan romanın İngilizce çevirisini de (The People of Our Home) bulacaksınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com