Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akın, sunay, terzihanesi, tuncay

Tuncay Terzihanesi - Sunay Akın

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tuncay Terzihanesi - Sunay Akın

Tuncay Terzihanesi - Sunay Akın kitap tanıtımı - kitap özeti

Kitabın künyesi

Tuncay Terzihanesi
Sunay Akın
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları / Türk Edebiyatı
Türkçe
204 s -- 2 Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 20 cm
ISBN : 9789944887984
2010

Kitap hakkında

() Trabzon'un en ünlü terzilerindendi Tuncay Bey Dükkânının rafları aldığı siparişlerin kumaşlarıyla doluydu Genç adam modayı takip eden, yenilikçi biri olduğu için onun diktiği bir elbiseye sahip olmak isteyenler, araya hatırı sayılan insanları koyarlardı: "Şu bizim komşunun mantosunu bir zahmet sıkıştırıver!"

Kedilerinin pençelerinin balık koktuğu bu kentte, bir gün, on yedi yaşında bir genç kız girer Terzi Tuncay'ın dükkânından içeri Yanında annesi, elinde ise bordo renkli bir kumaş vardır Kendisine bir ceket dikmesini ister genç terziden Aşk tanrısı Eros'un attığı ok Tuncay Bey'in kalbini delmeden önce, içeri giren genç kızın güzelliği karşısında, tuttuğu iğne eline batmıştır çoktan!

Terzi Tuncay genç kızı provaya çağırmaya başlar Hem de yalan yere ve kaç kere! Hatta bir seferinde şu türküyü bile mırıldanır, hafiften:
Sen yağmur ol, ben bulut
Maçka'da buluşalım
Ölçü iyice alınmıştır! Bordo renkli ceket tamamlanır sonunda
Üç tane düğmesi vardır bordo ceketin İşte ben, o ceketin ortanca düğmesiyim! ()
(Tanıtım Bülteninden)

Kitap kapağı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com