|
|
Konu Araçları |
anadolu, bölgesinin, doğu, mutfağı, nelerdir, yemekleri, yöresel |
Doğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir? - Doğu Anadolu Mutfağı |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir? - Doğu Anadolu MutfağıDoğu Anadolu bölgesinin yemekleri, Doğu Anadoluya has yemekler, Doğu Anadolu yöresel yemekler Kesmeli Yeşil Mercimek Çorbası Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı erişte (kesme) 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı kuru nanr 2 çorba kaşığı un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 8-10 bardak su ya da et suyu Yapımı: Yeşil mercimek bir gece önceden ıslatılır, ertesi günü haşlanır Tencerede yağ ve un kavrulur Unun rengi dönünce kuru nane ve salça katılır Salçanın kokusu gidene kadar kavrulur Üzerine et suyu ve tuz katılır Kaynama noktasına gelince erişte katılır Erişte şişince haşlanmış mercimek eklenir Sürekli karıştırarak 5 dakika daha kaynatılır, Ateşten alınır Malatya Usulu Tarhana Çorbası Malzemeler: 250 gr Malatya tarhanası 1 su bardağı siyah nohut Yarnm kg ıspanak 4 çorba kaşığı kavurma 2 su bardağı yoğurt 8 su bardağı su ya da et suyu 1 tatlı kaşığı tuz Yapımı: Bir gece önceden Malatya tarhanası ve siyah nohut yıkandıktan sonra aynı suya ıslatılır Ertesi günü tencereye kavurma konur orta ateşte bir kaç kez çevirdikten sonra ıslatılmış nohut ve tarhana ıslatma suyuyla eklenir Daha sonra ince doğranmış ıspanak katılır Ispanak yumuşayınca yoğurt, et suyu ve tuz karışımı eklenir bir taşım kaynatılır Üzerine arzuya göre biberli yağ gezdirilebilir |
Doğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir? - Doğu Anadolu Mutfağı |
08-19-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir? - Doğu Anadolu MutfağıMişmiş Tatlısı Malzemeler: Yarım kg gün ışığında kurutulmuş kayısı 1 çay bardağı şeker 1 çorba kaşğı kahvaltılık tereyağı 1,5 su bardağı su 1 çay bardağı dövülmüş ceviz Yapımı: Tereyağı tavada eriyince yıkanmış, süzülmüş kayısı kuruları atılır 5 dakika yağla kavrulur Üzerine şeker ve su konur Kayısılar kabarana kadar pişirilir Servis tabağına aktarılır, üzerine ceviz serpilir KEŞKEK MALZEME 1 kilo bulgur 1 kilo yoğurt Yağ HAZIRLANIŞI Bir taşta ayran yapılarak bulgura, karıştırılır ve tencereye konularak katılaşana kadar ateşte pişirilir Sonra bir tepsiye alınarak üzerine nane dökülür Kendi halinde soğumaya bırakılırSoğuduktan sonra , üzerine yağ ve yoğurt ilave edilir |
Doğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir? - Doğu Anadolu Mutfağı |
08-19-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir? - Doğu Anadolu MutfağıSAÇ EKMEĞİ TATLISI MALZEME 10 yumurta Yarım kilo un Bir miktar süt Bal veya reçel HAZIRLANIŞI Bir kapta 10 yumurta kırılır unla iyice çırpılır Süt ilave edilir Daha sonra ateşe bırakılan saçın üzeri yağlanarak, ufak ekmekçikler halinde pişirilir Bala veya reçele batırılarak yenir Abdigör Köftesi Malzemeler Kemiksiz kuzu, oğlak veya dana eti Soğan Haşlanmış pirinç Baharat Yapılışı Taze et dövülerek hamur haline getirilir, baharat ve haşlanmış pirinçle yoğrulur köfte yapılır İnce doğranmış soğanlar suda tuzla birlikte kaynatılır, kaynayan suya köfteler atılır Piştikten sonra bir saat kadar dinlendirilen; köfteler; pilav üzerine konularak servis yapılır |
|